sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Pioneita bomberissa ja housuissa

Nappinjan Pionit ovat kaunis ja herkkä kuosi, joka sopii kyllä monen ikäiselle. Minulla on jemmassa itsellenikin paria Pionia, mutta jostain syystä niihin on hirmu haastavaa iskeä sakset kiinni. Nyt kuitenkin valmistui pari Pionia: bombertakki kokoa 110 cm ja housut koossa 62 cm.

Bomberin kaava on Ottobrestä. Taka- ja etukappale on yhdestä osasta, enkä tehnyt tähän taskuja. Pelasin varman päälle ja yhdistin kuosin mustaan resoriin.
Tein tädin murulle pionista housut, sillä tiedän kuosin olevan heilläkin tykätty. Isothan housut vielä on, mutta jos menisivät pidempään käytössä :) Kaavana näissä on Jujunan Basic for babiesin Niklas.lauantai 29. kesäkuuta 2019

Tädin murusen rotinalahja

Tuskin yllättää ketään, että veljentytön rotinapaketista tuli varsin laaja. Yhden kankaan olin ostanut nimenomaan rotinalahjaa varten, mutta sitten kaivoin tilkkulaatikon esiin ja sieltä valmistuikin jokuinen pikkuvaate lisää.


Vaunuverhon kankaasta elimme sopineet yhdessä. Tämä Minni-puuvilla on Kangaskapinalta. Piirsin verhon Noshin verhon mukaan, tosin pidensin alaosaa jonkin verran. Reiät tein napinlävellä.Tämä Kangaskapinan heppakuosisen trikoon olen ostanut nimenomaan rotinalahjaa varten. Pätkästä sai Jujunan kaavoilla bodyn, housut ja tumput. Bodyn tein 62 cm, housut 68 cm ja tumpuista 0-3 kk.

Tilkkulaatikkoa tyhjennellen tein 50 cm bodeja Paapiin kietaisubodykaavalla, tosin harmaa-valkoraidallinen on Jujunan Nelli-kaavalla. 

Raidalliset kankaat on vanhoista paidoista, muissa on erinäisistä ompeluksista jääneitä tilkkuja toisiinsa yhdistettynä. Neppareiksi laitoin kam-neppejä. Kantit on ommeltu peitetikkikoneella ja kolminkerroinkääntävällä kääntäjällä.


Pari bodya tein lyhythihaisena, jos helteet olisivat jatkuneet. Kaikissa bodyissa kokona on 50 cm, sillä neiti oli aika mini.
Heti käytettäväksi tein kietaisubodysta muokatun röyhelömekkobodyn kokoa 44 cm. Yksiväriset ovat Kangaskapinalta.Tein tilkuista parit housut Ottobren kaavalla. Muokkasin yhdet shortsitkin.torstai 27. kesäkuuta 2019

Jujunan prinsessakaavoja


Jujunan prinsessakaavasetti on jo tovin odottanut pääsyä testiin ja ompeluun. Nyt testasinkin kerralla kahdet erilaiset röyhelät: pitkittäiset sekä Metsolamaiset eturöyhelöt. Sen verran poikkesin kummankin kohdalla kaavasta, että röyhelöt ovat vain etukappaleessa (mikä aiheuttikin vähän harmaita hiuksia) ja että hihoissa on Noshmaiset pitkät käänteet. Pääntiet on kummassakin käsin huoliteltu kolminkerrointaitetulla trikookaitaleella.

Keltainen perhostrikoo on Majapuulta (muistaakseni). Röyhelöt piti leikata siitä, mistä kangasta jäi. Röyhelöt ovat lyhyemmät kuin kaavassa, mutta reilusti rypytystä tuli silti. Rypyttämiseen käytin framilonia.
Nappinjan Pioneihin tein frillat eteen. Helmaksi valitsin "pyörivän" helman. 
tiistai 25. kesäkuuta 2019

Toukokuun ompeluvaihto


Toukokuun kuukausittaisen ompeluvaihdon paketti pikkupojalle sisälsi raglanhihaisen t-paidan ja shortsit. Marimekon raitapaidan kaava on Ottobrestä. Shortsit on tehty collegesta. Niiden kaavan pohjana on  Hallonsmulanin baggydress - eli ihan vain suuntana. Ilmettä lahkeensuihin tein kääntämällä nurjanpuolen näkyville.


maanantai 24. kesäkuuta 2019

Iltapukuni


Lauantaina vietettiin siskoni häitä, joihin oli syytä tehdä iltapuku, jonka tekemistä olin jo ennen kutsua miettinyt tovin. Huippujuttu, että puku pääsi heti käyttöön, eikä jäänyt vaan pyörimään käyttöön.

Malli pukuun oli mielessä selvästi ja sopiva kaava löytyi vanhemmasta Burdasta. Ainut muokkaus lopulta kaavaan oli kädenteiden suurentaminen ja pääntien avartaminen edestä. Sivussa puvussa on piilovetoketju. Kankaaksi valikoitui pinkki morsiussatiini, sillä sitä oli jemmassa riittävä pala, kuten vuoriakin. Kankaat olin hankkinut Kankaita.comilta. Yläosan välivuoritin lisäksi paksulla puuvillalla.
keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Perustunikat ja -paita


Nämä Majapuun herkut eivät kaipaa mitään ylimääräistä. Kaavaksi valikoituivatkin Paapiin kaavakirjan hyväksi todetut Siiri-tunikakaava ja Myyry-paitakaava. Sen verran tein muokkauksia, että pitkähihaisiin tein kääntöresorit hihansuihin ja sinertävään 2/3-hihat.

Sinisävyiseen tein pääntien kanttauksen tunikakankaalla, muihin tein resorikanttaukset kantinkääntäjällä.