maanantai 25. helmikuuta 2019

Eläinlapaset synttärilahjoina


Takaisin lauantain synttärijuhliin: käärin kahden nuoren neidin sekä kummipojan lahjaan eläinteemaiset lapaset. 7-vuotias neiti sai ketut, 6-vuotias tyttönen hiiret ja 4-vuotias kummipoika karhut. 

Kaikissa lapasissa on lankana Novitan Seitsemän veljestä. Silmukoita lapasissa on 40, puikkokokona 3 mm. Tein lapasiin nauhakavennukset, nenänä toimii hamahelmi ja silmät ovat liikkuvat askartelusilmät. Hiirelle ompelin puuvillalangasta viikset.
Ja mikä parasta, lapaset tuntuvat olleen mieluisat :)

sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Ristiäisten prinsessa


Olimme tänään pienen, ihanan, suloisen prinsessan ristiäisissä, jonka kummiksi mieheni sai kunnian päästä. Pieni ihanuus sai meidän perheeltä (miehen varsinaisen kummilahjan lisäksi) uniikkia vaatetta. Ompelin kaksi kukkakuosista bodya Jujunan Nooa-bodya pohjana käyttäen, röyhelöpyllyhousut Ottobren 1/18 (muistaakseni) housukaavalla ja itse lisätyillä frilloilla sekä kahdet trikootumput.


Minttupohjainen kukkakangas on muistaakseni Kangaskapinalta. Voi olla muualtakin, sillä on se jo pari vuotta ehtinyt marinoitua kangashyllyssä. Keltainen on Ommellisen Babushka Rosesia.

Keltainen body on pitkälti kaavanmukainen. Minttuun leikkasin vapaalla kädellä olkafrillat.Keltainen body on kantattu Metsolan vihreällä resorilla, mutta se huusi kaverikseen pinkkejä housuja - frilloilla tietysti! Kuminauhaa lupasin tarvittaessa fiksata, kun koko on ajankohtainen.

Ja vielä parit tumput, kukkakangas on Ommellisen, raita Bellabitiltä.lauantai 23. helmikuuta 2019

Lahjaksi tekoturkistupsulliset pipot


Olimme tänään kummipojan ja tämän kahden siskon syntymäpäiville. Lahjat koostuivat useammasta itsetehdystä jutusta, joista ensin esittelen nämä siskoksille (ja heidän pikkusiskolleen, joka on kummityttöni) menneet pipot. 

Pipojen lanka on Paapoon Alizea, oikein kivaa lankaa neuloa! Pipoissa on 64 silmukkaa, joka jakaantuu sopivasti kuuden silmukan palmikolle ja kahden nurjan välille. Tupsut ovat Ommelkuplalta, sillä Paapoolta en enää saanut haluamiani ja nämä olivat lähinnä mielikuvaani. Myös keinonahkaiset handmade-merkit ovat Paapolta.


perjantai 22. helmikuuta 2019

Neljävuotislahja

Viime viikonloppuna kävimme erään pienen neidin neljävuotissyntymäpäiväjuhlissa. Tapojen mukaan paketti oli varsin pehmeä: tein määrätietoiselle neidille paidan, jonka uskon - ja toivon - täyttävän hänen kriteerit sekä pipon, jonka tein mielessäni hänen toppahaalarinsa.


Paidan kaava on Paapiin Siiri lyhemmällä helmalla. Kangas lienee ostettu vuosia sitten Kangaskapinalta. Kääntöpaljettiperhonen on Ebaysta. Tämä kuva oli monia muita kuvia helpompi ommella, sillä kuvaa kiertää pienet, kääntymättömät paljetit.
Kiinnitin kuvan nuppineuloilla, taakse kiinnitin irtirevittävää tukikangasta. Ompelin kuvan ympäri tiheällä siksakilla ja sen jälkeen revin - tai itseasiassa oma neljävuotias apulaiseni repi - tukikankaan irti. Tämän jälkeen leikkasin siksakin ulkopuolelle jääneen reunan pois.


Lankajemmoista löytyi paksumpaa Novitaa, josta neuloin pipon. Tekoturkistupsu on Paapolta tilattu. Mallina pipoon käytin Pihla-pipon ohjetta, kavennukset tein harvempaan kuin ohje ohjeisti. Synttäreillä huomasin, etten ollut ommellut pipoon handmade-merkkiä, mutta tänään korjasin tilanteen.

maanantai 18. helmikuuta 2019

Piirakkasukat teinille


Olin tänään koulutuksessa, jonka luennoitsija oli hyvä. Niin hyvä, että hän käski meidän rentoutua ja nauttia kuulijan roolista. Reilun viiden tunnin luennon ja reilun tunnin kotimatkan saivat kädet heilua korvien kuunnellessa, ja valmistui puolipitkät piirakkasukat Novitan Seitsemästä veljeksestä.

Vein nämä sukat kaverin ihanalle teinineidille, ihan siltä varalta, jos nilkat sattuisivat pakkasessa vilkkumaan. Hei teinit herätkää! Se on ihan hölmö muotivillitys! Suojatkaa nilkkanne, niin olette iloisia vielä vanhuksinakin.


perjantai 15. helmikuuta 2019

Tammikuun ompeluvaihto


Tammikuun lopussa ompeluvaihtopaketissa kaksivuotiaalle pikkupojalle lähti raitapaita ja lököttävät haalarit. Raitapaidan kangas on muistaakseni vanhaa Noshia, mutta voin olla väärässäkin. Lappuhaalareiden college on Kangaskapinalta. Raitaa laitoin myös haalareiden alavaroihin. 


Paidan kaava on Nosh ilman hihakäänteitä. Haalareiden kaava sen sijaan on Jujunan Cool kid, jonka saa ladattua ilmaiseksi Jujunan verkkokaupasta. 


tiistai 12. helmikuuta 2019

Onnea viisikymppinen!


Viikonloppuna päästiin herkuttelemaan viiskymppisjuhliin. Viemisinä oli perinteisesti itsetehtyä, tällä kertaa villasukat sekä kangaskassi. Mukaan löytyi vielä sankarittaren nimellä varustettu Marianne-karkkipussi.


Villasukkien kuvio ja ajatus on Jonsukkien Jonmareista eli taustalla on ajatus Marimekon raidoista ja kuviosta. Lankana sukissa on Novitan Seitsemän veljestä ja puikkoina 3 mm. Varressa on valepalmikkoa viidellä välikierroksella, kantapää taas vahvistettu.


Ja ilmeisesti lahja oli mieluinen, huippujuttu!