perjantai 22. helmikuuta 2019

Neljävuotislahja

Viime viikonloppuna kävimme erään pienen neidin neljävuotissyntymäpäiväjuhlissa. Tapojen mukaan paketti oli varsin pehmeä: tein määrätietoiselle neidille paidan, jonka uskon - ja toivon - täyttävän hänen kriteerit sekä pipon, jonka tein mielessäni hänen toppahaalarinsa.


Paidan kaava on Paapiin Siiri lyhemmällä helmalla. Kangas lienee ostettu vuosia sitten Kangaskapinalta. Kääntöpaljettiperhonen on Ebaysta. Tämä kuva oli monia muita kuvia helpompi ommella, sillä kuvaa kiertää pienet, kääntymättömät paljetit.
Kiinnitin kuvan nuppineuloilla, taakse kiinnitin irtirevittävää tukikangasta. Ompelin kuvan ympäri tiheällä siksakilla ja sen jälkeen revin - tai itseasiassa oma neljävuotias apulaiseni repi - tukikankaan irti. Tämän jälkeen leikkasin siksakin ulkopuolelle jääneen reunan pois.


Lankajemmoista löytyi paksumpaa Novitaa, josta neuloin pipon. Tekoturkistupsu on Paapolta tilattu. Mallina pipoon käytin Pihla-pipon ohjetta, kavennukset tein harvempaan kuin ohje ohjeisti. Synttäreillä huomasin, etten ollut ommellut pipoon handmade-merkkiä, mutta tänään korjasin tilanteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!