sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Tylypahkan kutsua odotellessa

Olen viimeiset parikymmentä vuotta ollut suuuuuri Harry Potter -fani. Olen ahminut ensimmäiset teokset ainakin yhteentoistakertaan ja loppupäänkin useampaan kertaan. Jälkikasvu on tullut siihen ikään, että olemme alkaneet lukea ensimmäisiä kirjoja yhdessä. Kuvitetuista versioista lopettelin hänen kanssaan juuri Salaisuuksien kammion, ja kun muutama muu kirja on välissä luettu, on vuorossa henkilökohtainen suosikkini, Azkabanin vanki. 


Kun fanitus on tarttunut ja kutsua Tylypahkaan täytyy vielä muutama vuosi odottaa, oli aivan mahtavaa löytää teemaan sopivaa trikoota Nappinjalta. 


Ompelin trikoosta neidille perustunikan ja lopusta leveän solmupannan. Tunikassa pääntie on kantattu käsin samalla kankaalla.


Varsin mieluinen setistä tuli myös neidille. Taidan joku päivä tarvita itsekin omani. 


lauantai 30. tammikuuta 2021

Isompaa vaatekokoa

Tämä postaus on odottanut vuoroaan jo pienen ikuisuuden. Osa näistä perusvaatteista - siis parhaista käyttövaatteista - on ommeltu loppukesästä ja ai että, miten ihanasti aurinko kuvissa paistaakaan. Ihan mieletöntä, että kohta tuo valo alkaa taas näkyä. Aurinko ❤️

Nämä vaatteet ovat omille neideille, lähes poikkeuksetta esikoiselle, jonka kaappi tuossa vaiheessa kaipasi täydennystä. 


Tämä ihana Tiikeri-trikoo on Unelmankilta. Tiikerit ovat meillä kovin in 👍 Perustunika ei ylimääräistä kaipaa. Pääntie on kantattu käsin samalla trikoolla. 


Nappinjalta hankitusta koalasta ompelin myös vastaavan tunikan. Tämän pääntien ja hihansuut on kantattu resorilla kääntäjää käyttäen. 


Sukissa-joustocollegesta ompelin esikoisen peruspaidan, jonka pääntie ja hihansuut on ommeltu resorilla kääntäjää käyttäen. Sen verran ohutta collegea, että sitä saattoi käyttää trikoon tavoin. 


Kesäinen kuva löytyi keskimmäisen perhospaidasta. Myös tämän pääntie ja hihansuut on kantattu resorilla kääntäjää käyttäen. 


Bellabitistä ostetusta kissatrikoosta tein kissafanille tunikan. Tämä onkin ollut kovassa käytössä! Ja onhan sieltä löydetty niin omat kuin tuttujen kissat. 


Ikuisuus sitten Kangaskapinalta ostettu pörröcollege päätyi pidemmänmallin huppariksi esikoiselle. Kaava on muokkaus Ottobrestä löytyneestä kaavasta. Seuraavaksi tarve normaalipituiselle hupparille. 

torstai 28. tammikuuta 2021

Joululahjoja

Pieni kurkistus taas tyttöpuolisten joululahjoihin. Näitä kuvia onkin vielä aika kasa jäljellä, mutta nyt alkuvuodesta ei ole hirveämmin postausjonoa kertynyt, kun tammikuun työt on monet esitelty samoin tein.


Nämä pikkuiset tuplakoon tunikat lähtivät suloiselle kummitytölleni joululahjassa. Heppakuosista tein hälle puolitoista vuotta sitten bodyn ja kun se oli kovin tykätty, päätin nyt tehdä siitä isomman vaatteen.

Kummankin trikoot ovat Kangaskapinalta. Hihansuissa on samankankaiset resorit, pääntiellä kääntäjällä tehty resorikanttaus. 


Hepasta tein pikkumurusen nukelle samistelutunikan. 


Toiselle kummitytölle ompelin Frozen-kuosisen mekon ja hupparin. Kummankin kangas on myöskin Kangaskapinalta. 


Mekossa käytin hyväksi todettua Kangaskapinan Talviperhonen-kaavaa. Pääntie on kantattu käsin. Hihansuissa on samasta trikoosta tehdyt resorit, helmassa käänne. 


Hupparin kaava on Jujunan hupparikaavapaketista. Sivuissa on taskut, joihin on hyvä kerätä aarteita. 


Bonusserkku sai Frozen-paidan. Tähän lisäsin pituutta lisäämällä helmaan resorikaitaleen. 


Kangaskapinan vanhempaa tuotantoa on myös ylemmän Frozenin tapaan tämä Tuhkimo, josta tein peruspaidan. Pääntien tähän kanttasin samasta kankaasta. 


Myös Minni-college on Kangaskapinalta. Tähän perustunikaan tein pääntien ja hihansuut resorikantein kääntäjää käyttäen.