sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Uniikit: Cat bus

Tällä kertaa ommeltavana oli Uniikeitten Cat bus -trikoo. Kälyni tuntee leffan, jossa tyhjiä yhtenä hahmona seikkailee kissanmallinen bussi. Niinpä halusin ommella tälle uskomattoman mahtavalle tädille kiva täti -lahjan. 


Paidan helma on vähän normaalipaitaa pidempi. Katse kesässä tein paitaan lyhyet hihat. Paidan pääntie on kantattu käsin samalla trikoolla, tikkaukset on tehty peitetikaten. 


Aikas veikeä, vai mitä? 

#naapurinitotoro 

Villasukkarakkautta


Pikkuneiti rakastaa polvisukkia. Tällä kertaa minun piti kuitenkin neuloa sukat keskineidille, joka ei omista polvipituisia polvisukkia. Valitsin malliksi ihanasta Jonsukat Villasukkarakkautta lapsille -kirjasta mallin, mutta aloitin varret pienemmän koon silmukkamäärällä, sillä neidit ovat aika kapeapohkeisia. Tämä sukka ei kuitenkaan eskarilaisen nilkasta taipunut, joten pikkusisko sai uudet sukat.


Tämä malli on kyllä todella koukuttava. Kuvioissa ei ole pitkiä langanjuoksuja ja siksi niitä onkin näppärää tehdä. Tämä mustavalkean ja keltaisen yhdistelmä on mielestäni aivan ihana. Lankoina näissä Novitan Seitsemän veljestä. 


Eivätkö olekin ihanat? 

Pipsa Possut pehmeissä paketeissa

Pipsa Possu tuntuu olevan kova hitti pienten neitien keskuudessa. Muutama Pipsa Possu -vaate kääriytyikin jouluna pakettiin ja nyt alkuvuodesta myöskin. 


Kimmillä on ihan älyttömän kivoja Pipsa-trikoita Muumien lisäksi. Ompelin yhdessä Kimmin trikoosta paidan kummitytölle nimipäivälahjaksi. Tämä on niin ihanan pinkkikin. 


Paidan hihansuussa on pitkät resorimaiset käänteet, pääntie on kantattu resorilla kääntäjää ja peittaria käyttäen. 


Lopputilkku riitti pöksyiksi kuopukselle. Kokeilin Jujunan alusvaatekaavapaketin tyttöjen alushousukaavaa, joka vaikuttikin varsin toimivalta. Lahkeensuissa on pitsikuminauha, kuten tällä kertaa myös vyötäröllä, sillä kangas ei riittänyt korkeampaan käänteeseen. 


Kärkkäisiltä ostetuista Pipsa Possu -trikoista tein pienille siskoksille samistunikat ja myös tilkuista mekot heidän omille vauvoilleen.


Tunikoiden pääntiet on kantattu resorilla kääntäjää käyttäen. Tikkaukset on tehty peittarilla. 


tiistai 25. tammikuuta 2022

Herkkukuosit

Alkuvuoteen on mahtunut muutama uusi ompelus omiin vaatekaappeihin. Olen jo pidemmän aikaa haaveillut uudesta collegepaidasta, sillä ne muutamat peruscollarit, mitä omistan, pyörivät talvisin aika ahkerassa käytössä. 

Suuressa käsityölehdessä 1/2022 olikin sopivasti kiva peruscollariohje, joka tosin kaavassa oli tehty paloista. Kaava oli käytettävissä myös yhdestä kankaasta ommeltavana, joten kokeilin tätä kaavaa Mainelakeuksen collegelle. Ostin tämän ja esikoisen trikoon Lasten Taikamaasta. 


Collarikaava on tosi kiva! Vähän kasarihenkisen löysähkö, mutta minun mieleeni. 


Junnun tunikan ompelin perus a-linjaiseksi. Pääntien kanttasin trikoolla ja tikkasin peitetikillä. Myös hihansuihin tein trikoolla kanttaukset. 


Loppupalan ompelin neidille pannaksi kevätauringosta innostuneena.


Kimmiltä oli aivan pakko hankkia tätä tummapohjaista trikoota, minusta se on aivan täydellinen. Myös tässä pääntie on kantattu trikoolla. Hihansuissa on pitkät resorimaiset käänteet.