tiistai 18. tammikuuta 2022

Hääasusteet

Minulta kysyttiin, onnistuisiko kravattien ompelu sulhaselle ja hänen kolmelle bestmanilleen. Siitä ajatus kasvoi taskuliinoilla sekä kahdelle perheen pojalle tehtävällä kravatilla. Vielä mukaan ideoitiin ranneruusukkeet kaasoille sekä rusetit perheen tyttärille. 


Tutkiskelin netistä eri tapoja tehdä kravatti. Kankaaksi valikoitui satiini Eurokankaasta. Satiini on pehmeää, keskipaksua ja hyvin laskeutuvaa. Kravattien sisällä on villakangasta. 


Satiini on leikattu vinoon leikkuusuuntaan. En laittanut tukikangasta väliin, sillä villakangas toi mielestäni sopivasti jämäkkyyttä, mutta jätti satiinille oman pehmeytensä.


Lasten kravatteihin tein feikkisolmun, jonka läpi menee kaksinkertaiseksi ommeltu joustokantti, jota käytin myös muissa ompeluksissa. Lasten kravateissa on kiinnitys hakasella. 


Liinoissa reunat on ommeltu rullapäärmeellä. 


Vauvojen pantoihin tein joustonauhasta pannat. Vauvat ehtivät tosin kasvaa taaperoiksi, mutta otin mittaa huomioon kuminauhassa, ja kuminauhahan joustaa mukavasti. Isomman tytön rusettiin on ommeltu taakse pinni.


Kaasojen ruusukkeet on ommeltu kaksinkertaisesta satiinikappaleesta, jonka poimutin ompelukoneella ja ompelin sen jälkeen käsin ruusukkeen muotoon. Näihin kiinnitin samaa joustokanttia. 


Aikas ihanaa, vai mitä 😍Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!