sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Ommellisen LumousYksi niistä kankaista, joita on ollut PAKKO saada, on Ommellisen Lumous. Helsingin lapsimessuilta kaveri sai napattua minulle pätkän collegea ja monen yrityksen jälkeen sain myös trikoota pätkän suoraan Ommellisen verkkokaupasta. Kumpikin pätkä on ollut suorastaan pelottavaa ottaa saksittavaksi ja siksi vasta trikoo on ommeltu.

Ompelin useampaa kaavaa yhdistäen kesämekon. Alaosa on Mekkonen-kaavalla (Suuri käsityölehti), yläosa jotain muuta kaavakansiosta löytynyttä kaavaa suuntaa-antavasti käytettynä tehty.Päntie on kantattu käsin samalla kankaalla. Mekon takapuoli on kokonaan vihreää, kankaan kukat on hyödynnetty etukappaleeseen.Collegesta yritän uskaltautua tekemään suunnittelemani pitkän hupparin. Saa nähdä...

lauantai 28. heinäkuuta 2018

Prinsessa Sofia


Kaksi Prinsessa Sofia -kuosista trikoota oli otettava työnalle nyt, kun prinsessat ovat kummankin isomman neidin mielijuttuja. Näitä kumpaakin minulla oli 1,5 metriä, sillä löysin ne aiemmin hyvinkin huokeaan metrihintaan eräältä FB-kangaskirpparilta.

Harmaasta Sofiasta keskimmäisellä on kaverini ompelema tunika, joten ompelin siitä tytöille yömekot, koska mekot ovat yökkärinä - varsinkin neideistä itsestään - ykkösiä, mitä pidempi, sen parempi ja prinsessakuosit ovat ehdottomasti plussaa. Niinpä muokkasin Paapiin Siiri-kaavasta esikoiselle maahan asti yltävän yömekon, keskimmäinen sai niin pitkän kuin kangas riitti. Lopuista ompelin tytöille alushousut Jujunan kaavoilla. Reunan foet on Kangaskapinalta ja vyötäröllä ihan kuminauhaa.


Valkoisesta tytöt saivat Kangaskapinan Talviperhonen-kaavaa muokaten lyhythihaiset tunikat. Frillat ovat tässä matalammat kuin kaavassa. Frillojen reunat on huoliteltu rullapäärmeellä. Lopusta tein keskimmäiselle alushousut niinikään Jujunan kaavalla.keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Valmistautumista syksyyn


Viime viikon ja menneiden viikkojen kuvaamatta jääneet ompelukset pääsivät nyt samaan postaukseen. Parasta ottaa vaatteet käyttöön, kun superhelteet vielä ovat täällä. Yllättävän kovaan käyttöön kesävaatteet ovatkin päässeet, viime vuonna ne vain lepäsivät kaapissa.

Ottobren Circus Horsella tein Kangaskapinan digiprintistä mekon yhdistäen sen yksiväriseen.
Ryhmä Hau -tilkku riitti juuri ja juuri Kangaskapinan Talviperhonen-kaavalla tehdyn lyhythihaisen mekon yläosaan. Helma on kaavan alahelman kaavalla.Paapiin Myyry-kaavalla tein keskimmäiselle paidan seuraavassa koossa Ainolan Onkipojasta. Minusta kuosi ja väri on ihana, mutta saa nähdä, mitä neiti tuumii...Loput Bellabitiltä ommellusta auringonvalossa väriään vaihtavasta kankasta ompelin esikoiselle paidaksi niinikään Myyryn kaavalla.Jokin Ottobren housukaava löytyi sopivasti, ja vihreästä collegesta valmistui lahjahousut koossa 116 cm. 

tiistai 24. heinäkuuta 2018

Prinsessoja prinsessoille


Kangaskapinan Tuhkimo- ja Ariel-digiprintit ovat yhdet kauneimmista prinsessakuoseista, joihin olen törmännyt. Täytynee tunnustaa, että hyvin monta erilaista prinsessakangasta mekkoina ja tunikoina neitien kaapeista löytyykin. Ensimmäistä kertaa ompelin prinsessoja myös legginseiksi.


Legginseissä kaavana on Nosh ilman kääntölahkeita. 
Kangaskapinan Talviperhonen ilman olkafrilloja ja matalammilla frilloilla sai Ariel-kuosin toimimaan mielestäni edukseen. Frillat on huoliteltu rullapäärmeellä.

maanantai 23. heinäkuuta 2018

Tilkkulaatikon laihis: boksereita


Jujunan alusvaatekaavoja täytyi testailla vähän lisää. Niiden kohdatessa tilkkulaatikon ja "joutavan" kissakankaan, lopputuloksena oli useammat bokserit ja yhdet alushousut.


Eräs pikkumies toivoi boksereita kuoseissa ja väreissä joita ei oikein kaupasta löydy. Sen sijaan vaatimukset täyttäviä tilkkuja löytyi reilusti. 


Kissakankaan ompelin miesten boksereiksi ja lapselle, vielä riitti lapsen alushousuihinkin. Boksereissa kokeilin kuminauhan ompelemista kankaan sisään, eipähän rispaannu pesussa.
sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Ryhmä Hau


Tilkkulaatikkoa penkoessa vastaan tuli muutama isompi Ryhmä Hau -tilkku, vaikka muutoin laatikko pitää sisällään paloja, joista on tarkoitus leikata 12 x 12 cm kokoisia tilkkuja tilkkutöihin. 


Paloista sai aikaan viidet alushousut koossa 104 cm. Kaava on Jujunan alushousupaketista, vyötäröä tosin nostin hieman. Foet ja kuminauhat ovat Kangaskapinalta muuten, paitsi kimaltava Tigeristä.Isoin pala riitti legginseihin Noshin kaavalla. Vyötäriä nostin kuminauhan verran. Renkaaksi ommellun kuminauhan ompelin saumurilla vyötörölle, käänsin nurjalle ja tikkasin kiinni.Erään nuoren Ryhmä hauta fanittavan neidin nukke kulkee pääasiassa alasti, joten tämä mekko lähtee testiin hänelle. Saa nähdä, kestääkö päällä. Kaavat vapaalla kädellä muokattu Dobermamin nuken peplumin kaavasta.