lauantai 31. heinäkuuta 2021

Hups! Viime joulun paketti

Vielä vanhojen kuvien joukosta löytyi yksi joululahjakuvapläjäys. Äitini sai viime jouluna lahjaksi Nappinjan Pioneista ommellun bomberin, merinovillaisen pipon sekä alushousut.


Bomber on tehty hienoisesti muokattuna Suuren käsityölehden kaavalla: takakappale on yhdestä osaa, edessä resori on koko matkalla helmassa ja sivuihin lisäsin taskut. College on ohutta colitsia, johon hyvin mätsäävä lila resori on aikanaan ostettu Kangaskapinalta. 


Lila pipo on tehty yhdensuuntaisella palmikolla. Lankana on Dropsin Babymerino extrafine, joka on ihanan pehmeää ja mukavaa neulottavaa. Tämä pipo tosin oli sen verran kapoinen, että se palautui triolle käyttöön ja lupasin äidille uuden pipon - se olisikin hyvä pikkuhiljaa aloitella. 


11-12/20 Suuressa käsityölehdessä oli alusvaatekaavoja, joilla tein tilkkulaatikon kukkakankaista muutamia koeversioita. Malli ei ehkä ollut suoraan itselle ainakaan toimivin, täytyy joskus hioa sitä hieman. 


Taitteiden tikkaukset on tehty peitetikillä. 





torstai 29. heinäkuuta 2021

Uniikit.comin upeat uutuudet


#someyhteistyö, kankaat saatu Uniikit.comilta.


Tiedättekö, miten mieletöntä on saada positiivista palautetta ompeluksistaan? Se tuntuu aina aivan äärettömän hyvältä. Sain myös kokea sen, miltä tuntuu saada rakentavaa, positiivista palautetta kangasyrittäjältä ompeluksista ja kuvistaan. Kiitos! 

Sain Uniikit.comilta ommeltavaksi kolme upeaa trikoouutuutta. Okra on värinä ehdottomasti yksi lempparini, joten tämä Pitsikukat-kuosi kolahti jo sen takia kovaa. Myös kuosi on äärimmäisen kaunis. Se ei mielestäni rajoitu vain aikuisen käyttöön, yhtälailla se sopii lapsen kuin nuoren päälle. Voisin myös kuvitella tämän olevan upea paitakuosi miehelle tai alusvaatteisiin. Kieltämättä pitsi on aina ollut kuviona kankaissa mieleeni ja vielä kun se yhdistetään kukkiin. Lyhyesti, todella kaunis kuosi.


Tein oman mekkoni kokeiluna vuoden 2013 Ottobrestä. Hieman levensin hihoja, mutta seuraavan uskallan tehdä kaavanmukaisesti himpun kapeampana. Pääntie on kantattu käsin trikoolla, tikkaukset tein peitetikillä. 


Loppukankaasta tein peruspaidan virahtaneelle koululaiselle. Liiottelin ehkä kasvunvarassa, mutta tätä menoa neiti on kohta kuitenkin siihen sopiva. Käännettävien hiharesorien ansiosta paita menee tuplakoossa. 


Myös tämän paidan pääntie on kantattu samalla trikoolla. 


Myös roosansävyinen Peony on Uniikit.comin uutuuksia. Tämä oli kovin pienten neitien mieleen, mutta ompelin sen silti triosta vanhimmalle, jotta jokainen pääsee sitä vuorollaan käyttämään. 


Tein kapeita neitiä silmällä pitäen slimmimmän yläosan, täyskellohelman ja vapaasti leikellen perhoshihat. Helman ja hihojen reunat on ommeltu rullapäärmeellä. Pääntien kanttasin käsin trikoolla. 


Harmi, että kesä on jo loppupuolella. Vastaavat täytyy kyllä ensikesäksi ommella nuoremmillekin tyttärille. 


Iltasatu-kuosia olin katsellut jo aiemminkin. Meillä tykätään kovasti tarinoista ja tämä kuosi kutsui kovasti niiden pariin. 


Tein a-linjaisen tunikan, jonka etukappaleen leikkasin ristiin alareunasta. Helmaan ompelin loppukankaasta täysleveän frillaosan, jota rypytin framilonilla. Innostuin rypyttämisestä ehkä vähän liikaakin, tasona helma näyttää vähän hassulta. Päällä mekko kyllä asettui mukavasti, joten täytyy nyt katsella, muokkaako rypytystä vielä väljemmäksi vai pysytäänkö näin. 


Frillaosa on kaksinkertainen. Pääntie on kantattu käsin trikoolla ja tikattu peitetikillä.  Hihansuissa on trikoorengas, joka on ommeltu kapeaksi resoriksi. 


Nämä upeat trikoot löytyvät www.uniikit.com valikoimasta. Eikä tässä ainoat ihanat! Heti kun aikaa löytyy, täytyy itselle ja koululaisille ommella muutamat uudet tunikat alkavaan syksyyn. 





tiistai 27. heinäkuuta 2021

Rohkelikkohuivit


Jo pidemmän aikaa suunnitteilla on ollut neuloa triolle Rohkelikon tupahuivit. Viime talvelle eivät ehtineet, mutta tuleehan näitä uusia ja jos äitiinsä tulevat, tämä fanitus kestää kyllä. 


Tein kaikista huivista erilaisia, jotta tunnistavat omansa.


Kahdessa huivissa on Dropsin Baby merino extrafineä, kolmannessa viininpunaiset raidat täytyi neuloa Novitan Baby merinolla, jota käytin kaksinkertaisena. Väri olikin Novitassa ehkä oikeampi, mutta toki Drops on pehmeämpää. 


Huivissa on 1 o, 1 n - neuletta. Reunassa oikeat ja nurjat vuorottelevat. Tein huiveihin loppulangasta hapsut hevosenhäntäsolmulla. 


Merkit on tilattu ulkomailta. 


Mitähän seuraavaksi teemaan keksitäänkään...