lauantai 29. huhtikuuta 2023

Tuutikki ja Poliisimestari

Talven neulomisten jälkeen koukkukin on alkanut taas houkuttaa. Näinpä jemmassa - omissa ja naapurin rouvan - olleista puuvillalangoista valmistui pari uutta hahmoa Muumilaaksoon uunin reunalle.


Tuutikki on ollut to do -listalla jo tovin. Tähän sai kivasti käytettyä jämäkeriä, kun kutakin väriä meni varsin maltillisesti.


Esi-isä on talven tuotoksia. Kaappiin tai kakluunin taakse se ei mennyt piiloon näin aurinkoisena päivänä.


Näin vapun lähestyessä myös Poliisimestari on valppaana. Sininen lanka löytyi tosiaan naapurin rouvalta ja vieläpä ovelle toimituksena, mutta flunssalaiset taatusti malttaisivat istua aloillaan. ❤️


Keltainen lanka on paksumpaa, joten napeista tuli vähän paksummat, mutta oikeastaan ne ovat varsin hauskat näin.


Ja voihan Haisuli! Mitä teit, kun virkavallan sait perääsi?

perjantai 28. huhtikuuta 2023

Trikoopaitoja


Esikoiselle tuli ommeltua pari uutta trikoopaitaa, kun Bellabitistä löytyi ihastuttavia heppatrikoita. Testasin samalla paitoihin Suuressa käsityölehdessä ollutta Lillalumin Selina-paidan kaavaa ilman kommervenkkejä. Toisen pääntie on kantattu kääntäjää käyttäen resorilla ja toisessa on trikoolla käsin kantattu pääntie.


Hihansuut tein omasta tavasta poiketen ohjeen mukaisesti käänteellä. Tikkaukset on ommeltu peitetikkikoneella.


Eräälle nuorelle neidille lähti lahjaksi pinkki tunika Leena Renkon trikoosta. Tämän hihansuihin ompelin trikoiset "resorit", mutta pääntien kanttasin kääntäjällä resoria käyttäen.


Ompelin esikoiselle tämän paidan ihanasta Ainolan Lovely day -trikoosta. Tämä paita oli keskineidin yllä syntymäpäiväjuhlissa ja kyllä se olikin kaunis ruskean tyllihameen parina.


Tähän kanttasin hihansuut ja pääntien käsin trikoollla.
maanantai 24. huhtikuuta 2023

Lempikangas

Sain ommeltavaksi Lempikankaalta valitsemani kankaan. Erityisesti muutama kuosi herätti heti suuria tunteita ja selkeitä visioita. Yksi suurimmista oli Vaapukkaviikarit-joustocollege ja siihen ihanasti sointuva vadelmasorbetin sävyinen ribbitrikoo.


Visio collegen suhteen oli heti selvillä. Tein siitä hupparimekon värejä ja kuoseja rakastavalle ekaluokkalaiselle. Visiossa huppari oli a-linjainen ja sen helmassa olisi röyhelö. Huppu olisi oltava keijukaismaisen hiippa.


Tein huppariin myös upotetut taskut. Hihansuissa on samankankaiset hihansuuresorit. Frillan reunan huolittelin rullapäärmeellä. Hupparin viimeistelee vadelmakuvioinen keinonahkamerkki.


Legginsit ovat peruslegginsit. Niiden yläosaan ompelin keinonahkamerkin, jota koristaa sydän.


Ainakin minusta nämä ovat aivan ihanat. Myös koululainen rakastui settiinsä.