sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Uniikit: Grandma's party


Jos jossain kuosissa on jytyä, niin tässä! Kun minusta tulee aikanaan mummoikäinen, haluan ehdottomasti olla kuosin vetreä tyylilyyli! Jalka nousee kepeästi ja seura saa pirskahtelemaan. 

Kuosi on aivan paras! Lilasävykin on hyvin kaunis. Toisaalta pohjaväri on yllättävä yhdistelmä kuosiin, mutta mielestäni se toimii ja mikä itseni kannalta parasta, sekä pohjaväri että kuosi kolahti kerralla ja lujaa kolahtikin!


Kangasta minulle oli puolitoista metriä. Tutkiskelin kuosin mummojen mekkoja suhteessa kankaan riittävyyteen ja lopulta päädyin kellohelmaiseen mekkoon - paitsi, ettei pala riittänyt kellohelmaiseen, vaikka olisin tinkinyt hihojen pituudesta. Kompromissina tein helmasta kapeamman ja hihoista vajaamittaisen.


Mekkokaavana toimii Suuren käsityölehden 6-7/24 mekkokaava. Kaava on tehty vähemmän joustavalle kankaalle, mutta toimi hyvin trikoostakin. Alkuperäiseen kaavaan jätin vetoketjun pois ja tein takakappaleen taitteelta. Jätin edestä myös muotolaskokset pois. Pääntielle lisäsin eteen hieman lisää avaruutta.


Pääntien toteutin alavaralla. Tikkaavat ompeleet on tehty peitetikkikoneella.


Mitäs tykkäät? Toivottavasti mummoja (ja pappoja!) nähdään tulevaisuudessa lisää!

https://www.uniikit.com/tuote/trikoo-granmas-party/







perjantai 11. lokakuuta 2024

Uniikit: Liekit

Keski-Karjalan konsertit alkoivat taas tälle syksylle. Pari vuotta sitten ompelin esikoiselle sinisen Liekit-trikoisen mekon LillaLumin Amanda-kaavalla. Tuossa mekossa on myös taskut. Tuo mekko jäi pieneksi ja siirtyi keskineidille. Päätinkin ommella esikoiselle uuden mekon, jossa on sama kuosi, mutta eri sävy: kumpikin neiti soittaa poikkihuilua, joten tämä oli kiva samistelu.


Myös uudessa mekossa on Amanda-kaava, mutta jätin taskut pois. Muutin kaavaa reilummaksi hihanpituudesta ja helmasta.


Mekon pääntie on kantattu käsin trikoolla ja siinä on peitetikkaus, kuten myös helmassa. Hihansuissa on samankankaiset resorit.


Värinä trikoossa on liitutaulu. Aika ihana eikö?

https://www.uniikit.com/tuote/trikoo-liekit-liitutaulu/

lauantai 5. lokakuuta 2024

Tilkkulaatikosta nukenvaatteiksi

Keväällä pienemmät neidit penkoivat ihastuksissaan tilkkulaatikkoa. Sieltä valikoitui muutamia suloisia kankaita, joista keskineiti suunnitteli vaatteita omalle nukkevauvalleen. 


Nukelle valmistui Paapiin trikoosta bodymekko sekä solmupanta. Bodyn haaraan piti ehdottomasti saada nepparit, kuten oikeissakin bodyissa on. Pääntie ja hihansuut on tehty resorista, muttei kantattu, kuten teen oikeisiin vauvanvaatteisiin.


Mainelakeuksen trikoosta nukelle haluttiin mekko. Helmakappale on framilonilla rypytetty suora kappale.


Raitatrikoostatein housut, vyötäröllä ja lahkeensuissa on resoria renkaana.


Myös body tarvittiin. Siihenkin kankaaksi valikoitui Paapiin trikoo. Pääntielle laitoin nepparin, kuten myös haaraan.


Tein nukeille myös toiveiden mukaiset pannat sekä samalla samankuosiset omistajilleen myös.


Loppukesästä sekä kuvan nukkevauvalla että nuoremman siskoksen nukella oli yksivuotisjuhlat. Toki yksivuotiaat tarvitsivat yksivuotismekot.


Neidit itse suunnittelivat mekot, toiselle tarvittiin perushihat, toiselle perhoshihat. Keskineidin mekkoon kankaaksi valikoitui Nappinjan pioni, pienemmälle eläinkuosia.


Kesän telttareissulle nuorimmaisen nukke tarvitsi lämpimän unipussin, joten sekalaisten lankojen laatikosta löytyi sopivat materiaalit neulottuun unipussiin. Pussiin ommeltiin kiinnitykseksi ompelukoneella vetoketju.


Oman neulotun unipussinsa vetoketjulla sai myös keskineidin nukke, jotta tarkeni nukkua myös trampoliinilla kanssamme loppukesästä.