sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Kaavatestissä tulevat Girl Trip -uutuudet


Sain testattavakseni pari kaavaa parin kuukauden päästä ilmestyvästä Girl Trip -kaavakirjasta. Ensimmäisenä testiin pääsivät trikoohaalari sekä kaarevahelmainen trikoopaita.

Jumpsuitin tein puuvillatrikoosta. Kangas oli keskipaksua (Nanson?) trikoota. Haalarissa on vahvaa timantinmuotoa ja sen kurveihin piiloutuvat taskut. Näppärä ja mukava ommella. Omaani tein lahkeisiin resorit, sillä kangas ei riittänyt sellaisenaan täyspitkään. Selän avaruudesta tykkään erityisesti. Ehkä viskoositrikoo laskeutuisi näyttävästi tässä mallissa. Jäin myös haaveilemaan vastaavasta, juhlavammasta versiosta.4- ja 6-vuotiaat kuvasivat sovituskuvia, joita alla reilummin.


Paidassa lisäsin helmamittaa noin kahdeksan senttiä, sillä koin sen itselleni mukavammaksi käyttömitaksi. Kankaana puuvillatrikoo. Pääntien kanttasin käsin samalla kankaalla.
lauantai 30. maaliskuuta 2019

Uusi aluevaltaus: bikinit


Ostin Tampereen kädentaidon messuilta Jujunan bikinikaavapaketin. Jenniltä ostin myöskin bikinikupit odottamaan projektia ja sopiva kuosi löytyi Ommellisen Anemone-lycrasta. Ensin tarkoitus oli odottaa Jujunalta tilaamaani kloorin kestävää kuminauhaa sekä uikkarin vuorikangasta, mutta kun aika ja fiilis iski nyt, niin tein nämä ilman lisähifistelyjä. 


Yläosa on tehty lycrasta kaksinkertaisena, yläosaan on lisätty kupit. Rypytykset on tehty framilonilla ja kaitaleen sisään laitoin peruskumpparia, kuten myös housujen vyötäröön. Housut on tehty yksinkertaisena hipsterimallilla, vyötäröä korotin sentin kaavaan nähden.Ja kylläpä niistä tulikin kivat!

keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Pala Babushka Rosesia


Pyörittelin pari päivää kummallisen mallista trikootilkkua ihanasta Ommellisen Babushka rosesista. Mietin, tekisinkö siitä jotain esikoiselle, joka rakastaa kukkakuoseja, tai nuorimmaiselle, jolle palasta olisi saanut ehkä paidan. Päätin kuitenkin pysyä alkuperäistarkoituksessa ja ompelin kankaasta ihan itselleni. Tein itselleni pipon ja tuubihuivin, tosin jouduin lisäämään sisäpuoliin yksiväristä. Pieniä paloja tilkusta jäi vielä, joten tein tytöille rusettipannat. Esikoinen sai kokonaan kukkatrikoosta, nuoremmille riitti rusettiin.tiistai 26. maaliskuuta 2019

Pikkuboksereita


Jujunan Pikkukarhu-bokserikaavaa käyttäen pikkumuokkauksella tilkut kevenivät hieman. Noudatin muuten kaavaa, mutta ompelin vyötärölle trikookaitaleen, jonka sisään ompelin kuminauhan. Näihin on kiva käyttää tilkkuja, tällaisiin pieniin kun riittää juuri se pala, mitä jää paidan jälkeen täysleveestä kankaasta. Lahkeensuut ompelin peitetikkikoneella. 


maanantai 25. maaliskuuta 2019

Jujunan What's up?


Alkuvuodesta lunastin itselleni Jujunan raglanhihaisten huppareiden kaavapaketin. What's up? näytti heti houkuttelevalta niin kauluksen kuin taskujen osalta. Ompelinkin tällä kaavalla miehelle collegepaidan, vaikkei se ehkä ollut se malli, jonka hän itse olisi valinnut.

Ohut college on Kangaskapinalta, kuten musta resorikin. Nyöri on Jujunalta, kuten purjerenkaatkin. Keinonahkaa löytyi jemmoista. Ketjut ovat eriväriä - kuten tarkkasilmäinen voi huomata - mutta se olkoon yksi yksityiskohdista, sillä ketjut ovat rakkaan, jo edesmenneen mummoni jemmoista.Purjerenkaat eivät menneet ihan kympin suorituksena, mutta onneksi moitteet jäivät nurjalle puolelle. Taskujen ketjut ompelin oman pään mukaan. Seuraavaan viisastuneena teen ohjetta isommat ketjut, sillä miehen kädet eivät mahtuneet ketjujen sisään :D lisäksi mies koki hupparin resorin verran totuttua pidemmäksi, myös tämän huomioin seuraavassa.
Mutta mii laik!

torstai 21. maaliskuuta 2019

Hypistelymuhvit


Kurkistin yksinäisten kerien laatikkoon ja päätin tehdä kokeeksi pari hypistelymuhvia. Hypistelymuhvi on neulottu putkilo, jonka sisään voi pujottaa kädet. Pötköön neulotaan erituntuisia pintoja (miksei materiaalejakin) ja lisätään pientä tekemistä, kuten helmiä tai nauhoja. Muhveja voi toki käyttää kuka vain, mutta eniten niitä menenee muistisairaille vanhuksille ja lapsille keskittymisen tueksi.


Ruskea, kirjava lanka on Novitaa, 100% akryylia. Pehmeää lankaa. Tein putkilon alkuun ja loppuun 2 o, 2 n -joustinneuletta. Välille tein palmikkoa, nyppyjä, nurjaa sekä sileää neuletta. Sisäpuolelle tein lankamytyn, laitoin helmiä ja virkkasin pötkylän.
Punertava lanka on myös Novitaa, vaaleansinisen alkuperää en muista. Näistä valmistui pienempikokoinen muhvi nypyillä ja helmillä sekä virkatullapötköllä.keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Kukkakuoseja paidoissa


Kukkakuosit ovat ihania. Tykkään itse käyttää kukkakuoseja, mutta hyvin ne sopivat lapsillekin. Nykyään kukkakuoseja saakin hyvin moneen makuun. Nämä kukkatrikoot on tilattu Jyväskylän kangaskaupasta ja Nappinjalta, samoin pantoihin käytetyt yksiväriset. Nappinjan Pionit ovat kyllä yksi tämän hetken suosituin kukkakuosi, eikä suotta - onhan se ihana!


Paidoissa kaavana on Paapiin kaavakirjan Myyry. Pääntiet kanttasin samalla trikoolla, jotta valinnat olisivat varmasti täsmävalinta. Käsin kolminkerroin kantattu trikoo on kiinnitetty peitetikillä. Hihansuut ovat käänteellä, kuten helmakin.
Loppukankaista tein kaksinkertaisen trikoopipon sekä rusettipannan. Kokonaisuutta täydentämään tein pantoja rusetilla ja ilman. 

Ja vielä muutama kuva, miten yhdistelisin:

Kesä, kesä! Tule jo!