maanantai 23. helmikuuta 2015

Ruttusukat


Alekorista löytyi ihanan väristä Seiskaveikan raitalankaa vihreänsävyissä. Pidemmän aikaa jo olen ihastellut ns. ruttusukkia, joten päätin kokeilla mallia itsekin. Tein sukat Magic loop -tekniikalla neulomalla ne siis molemmat samaan aikaan pitkällä pyöröpuikolla kumpikin omasta kerästään. Ensin ajattelin tehdä aloituksen samasta kohdasta, mutta kun samaa kohtaa ei tuntunut löytyvän, luovutin. Radat näissä sukissa hukkuvat kuitenkin, eikä minua itseäni haittaa raitalangoissa yleensäkään, jos eivät ole aivan identtiset. 

Ruttusukassa neulotaan aluksi joustinvarsi - itse tein 2 o, 2 n -neulosta kahdeksan kierrosta - ja tämän jälkeen neulotaan ainaoikeaa. 12 neulotun kierroksen jälkeen seuraava kierros liitetään kiinni 7 ensimmäisen silmukan osalta yhdeksän kierrosta aiemman rivin silmukoihin, seuraavat seitsemän neulotaan kiinnittämättä ja näin jatketaan loppuun. Resorissa minulla on 48 silmukkaa, mutta sen jälkeen lisätty kullekin puikolle (looppaamalla kuvitelluille puikoille..) kaksi silmukkaa, jolloin sileässä neuleessa on 14*4 silmukkaa eli 56 silmukkaa. 

Ensimmäisen rutun jälkeen neulotaan taas 12 kierrosta, mutta puikollaan ensimmäiset seitsemän neulotaan sellaisenaan ja viimeiset seitsemän kiinnitetään yhdeksän riviä ylempiin. 

Kivannäköiset, mutta minua varrenteko turhautti todella. Saa nähdä, koska tulee seuraavat rutut tehtyä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!