lauantai 18. huhtikuuta 2015

Bodymekkoyritys ja frillamekko siskoksille

Tyttölapsenhan pukee usein mekkoihin. Myös tuommoisen parikuisen pukee oikein mieluusti, mutta eihän se ole kivaa, jos selkä vilkkuu. Siispä mekkojen ja tunikoiden alla hihaton body... tai! Ratkaisu löytyy myös mekkobodysta tai bodymekosta, miten päin sen nyt kääntäisi. Niinpä sellainen löytyi tänään koneiden paininjalkojen alta, kun hetken mahdollisuus tähän koittui vauvankin malttaessa olla ihan vaan sitterissa.

Piirsin Ottobrestä 3/13 bodyn kaavan, lyhythihainen, jonka pääntiellä ei ollut neppareita tai mitään muutakaan. Olen ollut vähän skeptinen noita päänteitä kohtaan, mutta todetessani, että pääntie on ainakin tarpeeksi avara - ellei liiankin - ja joustaa, päätin jättää kaikki nippelit pääntieltä tosiaan pois. Tein bodyn koossa 68 cm, sillä pikkusisko kasvaa käsittämätöntä vauhtia. Koska halusin bodysta mekon, leikkasin etu- ja takakappaleet kahteen kertaan ja helmaan tein vielä rimpsua. Ompelujärjestys ei mennyt ihan oikein, joten täytyy lähipäivinä väsätä uusikin bodymekko ja kokeilla, toimiiko ongelmitta. Kerron sitten, jos onnistuu, kuinka sen tein. Haarukseen nappailin pihdeillä kaksi neppiä. Hihansuihin ja pääntielle laitoin resoria.

Ja ilmeisesti minulla on jäänyt postaamatta viikon, parin takainen (ajantaju aivan kadoksissa) mekko samaisesta kankaasta isommalle siskokselle. Uusin Ottobre 3/15 paljasti sivuiltaan mielenkiintoisen frillahelmaisen trikoomekon, josta oli pakko tehdä hempeä mekko neidille. Hihat tein toisin kuin ohjeessa käskettiin, yksinkertaisesti, eikä pussiin. Rypytyksen tein langoilla, enkä nauhalla. Pääntielle resori meni vähän turhan piukkaan, mutta käytössä ei niin paljastu, kuten kuvissa. Mekon jujuhan on selkäosassa olevassa tampissa. Resoria ja helmaa tikkailin peitetikkikoneella, muuten saumuri hoiti hommat. Tätä kaavaa voisin kokeilla toistekin, sen verran isosisko mekkoon tykästyi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!