maanantai 1. elokuuta 2016

Operaatio tilkkulaatikko: kerrankin kuopukselle

Tilkkulaatikossani on ihania herkkuja. Pienimmät tilkut leikkelin jo 15 cm x 15 cm -kokoisiksi tilkuiksi, sillä suunnitelmissa on syksyn tullen tyttösille tilkkupeitot päiväpeitoiksi ja olisihan sellaiset aika herkut kummilapsillakin. Tällä hetkellä tilkkuja on kahteen peittoon, mutta koska tilkkuja (herkkuakin herkumpia) tulee kokoajan lisää, en ole vielä ottanut asiakseni ommella peittoja kasaan. Kaikki prinsessatilkut on varattu isomman neidon peittoon, pienemmälle taidan keskittää ainakin iki-ihanat Paapiit...

Isoimmat tilkut - mittaa pipo, etukappale, nukenvaate - en kuitenkaan raaski suoraan leikellä tilkuiksi, vaan ensin ompelen niistä vaatetta. Pääasiassa palat ovat liian pieniä esikoisen vaatteisiin, mutta tuleepa kerrankin ommeltua pienemmälle jotain ihan uutta ja omaa!Herkkä lintukuosi riitti Birdie Birdie -tunikaan (Ottobre) etukappaleeksi ja lyhyiksi hihoiksi. Takakappaleeksi valikoitui mustaa trikoota. Pääntie on kantattu kantinkääntäjällä.
Kaksi paitaa tuli ommeltua vakkarikaavaan (Nosh, Suuri käsityölehti 5-6/15) turvautuen ja lievästi muokaten: norsussa on 2/3-hihat (kankaan riittävyyden takia.. ja onhan ne kätevät! Pitkät hihat, muttei hihansuut aina sotkussa) ja hepassa hihansuuresorit. Norsuun kangas riitti täysin, mutta heppaan tuli yhdistää pilkkua pinkillä pohjalla. Veikkaan hepasta tulevan kova hitti meidän pienelle ihhahhaa-fanille.
Norsun pääntie on tehty taittamalla resori nurjalle. Tosi kiva tapa! Selko-ohjeet tähän löytyy Mutturallan blogipäivityksestä, kuten pariin muuhunkin tapaan tehdä pääntie.

Muutama oma suosikkipala ja yksi ersikoisen oli ommeltava tytöille pipoiksi. Frozen ja pöllö ovat kaksinkertaista, Siskokset yksinkertainen. Ja näistä jäljelle jääneet tilkut leikkaantuvat peittojen paloiksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!