torstai 24. joulukuuta 2020

Pehmeitä paketteja boksereista

Kun aatto on ylitetty ja moni on avaissut pakettinsa, voin alkaa purkamaan syksyn ompeluskuvien tukkeumaa. Aloitin omien joululahjojen teon jo elokuussa, mutta silti aika meinasi loppua kesken, sillä leipätyö ja sivutoimi muun elämän ohessa lohkaisevat suurimman osan ajastani - luonnollisesti. 

Kuinka ihana olikaan tuo kesäinen aurinko, joka näiden ensimmäisen satsin kuvia jopa vähän häiritsee. Onneksi kesää ja valoa kohti mennään! 


Kesäisin tykkään keventää tilkkulaatikkoani. Tein lahjajemmaan pikkupojille boksereita ja silloiset "poikakuosiset" tilkut sainkin kulutettua. Nyt niitä olisi varmaan taas jonkinmoinen satsi kertynyt lisää, eikä tilkkulaatikkokaan ole enää ojennuksessa. 


Kaavana oli alunperin Jujunan Pikkukarhu. Osan boksereista sai tehtyä yhdestä kankaasta, mutta suurinpaan osaan on yhdistetty kahta trikoota. Ei se kuitenkaan tee pöksyistä yhtään hassumpia. 


Osaan olen korottanut vyötäröä ja ommellut kuminauhan kiinni vyötärölle. Osassa taas on ommeltu trikoosta kaitale renkaaksi, jonka sisällä on renkaaksi ommeltu kuminauha. 

Omalle ja kaverimiehelle tein myös muutamat bokserit Kangaskapinan ilmauskaavalla. Näissäkään en käyttänyt bokserikuminauhaa - ahkerassa käytössä se tuntuu rispautuvan - vaan kuminauha on ommeltu trikookaitaleen sisään, yksissä vyötäröä on korotettu ja kuminauha on ommeltu vyötärölle. 


Elokuun jälkeen boksereita on valmistunut, jos sopivia paloja on tullut vastaa. 


Joulupakettiin meni myös omalle miehelle bokserit Jujunan Karhu-kaavaa muokaten, näissä vyötäröä on korotettu, ja kuminauha on ommeltu siihen kiinni. Ystävämiehelle hänen rouvansa pyysi tekemään joulupakettiin bokserit, sillä aiemmat "Hennat" ovat kuulemma tykätyt ja kovassa käytössä. 😄👍


Osa boksereista on syksyn mittaan lähtenyt synttärilahjoina, osa yllätyksenä, osa joulupakettina maailmalle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!