torstai 28. joulukuuta 2023

Joululahjaneuleet

Nyt kun joulupaketit ovat päässeet oikeille omistajilleen ja melko varmasti avautuneet, voi pikkuhiljaa esitellä, mitä paketteihin olikaan kääritty.


Hyvälle ystävälleni, joka pitää suklaasta, neuloin Fazerin siniset Fazerin ja Novitan yhteiskirjasesta. Lankoina käytin Novitan Seitsemää veljestä. Mukaan pakettiin sujahti levy sinistä.


Toiselle ystävälle neuloin Turistit eli tennissukat sandaalissa. Kuulemani mukaan idea oli käynyt ilmi vastaanottajallekin. Perisuomalainen lahja siis matkustamisesta pitävälle.


Näihin neuloin ensin tennissukkamaisen villasukan, jonka jälkeen neuloin ainaoikeana vähän jalkapohjaa isomman, jalkapohjanmuotoisen kappaleen. Virkkasin kappaleen ympäri ja ompelin kiinni sukkaan - tämä olisi ollut helpompaa sukat jalassa. Kiinnityksen jälkeen poimin virkattuja silmukoita ja neuloin ainaoikeana nauhan jalkapöydän yli.


Seuraavaksi tehdyt sukat ovat Merja Ojanperän Villasukkaversumi-teoksesta. Lankana pitsisukissa on Novitan Seitsemän veljestä. Okra sävy ei aivan tarttunut kuviin oikeanlaisena. Monien kirjoneuleiden jälkeen oli oikein mukavaa neuloa pitsiä!


Kaverin tytär ihastui trion piiitkin villasukkiin. Niinpä neuloin hälle omat. Matka Kiteeltä Tampereelle oli kutakuinkin yhden villasukan mittainen, marraskuun pimeys tosin hidasti ja lyhensi jonkin verran neulonta-aikaa.


Näissä lankana on Kaupunkilanka, josta löytyi riittävän minttusävy toiveväriksi.


Pari Muumi-fania löysi paketistaan Muumi-neuleita. 


Toiselle neuloin Muumitalo-lapaset ja toiselle -villasukat. Molemmissa on Novitan Seitsemän veljeksen lankoja, punainen on Marianne-lankaa.


Varteen tein valepalmikkoa. Mallin tein oman vision mukaan. 


Kaverin tyttärien eläinlapaset olivat siirtyneet pikkusisaruksille. Toiselle tyttärelle neuloin hiirilapaset, toinen sai ketut. Myös nämä on neulottu Novitan Seitsemästä veljeksestä oman pään mukaan.


Jouluyönä valmistui Jonsukat säärystimet hieman muunneltuna. Väreiksi valikoituivat käyttäjän lempivärit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!