tiistai 6. elokuuta 2024

Juhla-asuja hääjuhlaan

Yksi kesän mieleenpainuvimmista ompeluprojekteista on tämän postauksen kolmen kaunottaren juhla-asut hääjuhlaan. Näitä asuja suunniteltiin pitkään ja hartaasti, mutta lopulta täydellisten kankaiden löydyttyä varsin pitkän etsinnän jälkeen viimetinkakin meinasi tulla tutuksi.


Kiitos Anna sovituskuvista!


Äiti ja nuorin tytär saivat sinisävyiset, mätsäävät mekot. Sininen viskoosi löytyi Eurokankaasta ja sitä kuluikin mekkoon useita metrejä. Ihanan pehmeä ja kauniisti laskeutuva kangas koristaa niin äidin kuin nuorimmaisen mekon helmaa. 


Äidin mekon hihoihin valikoitui pitsikangas Eurokankaasta. Samaa pitsiä on myös esikoisen mekon vyössä eri sävyssä. Iltapuvun vuoriin käytin Thaimaasta ostettua sinistä satiinia.


Helma on ommeltu rullapäärmeellä. Etuosaan tehtiin käsin muutama pisto, jottei pieni neiti sylissä paljastele juhlissa liikoja.


Pikkuneidille tehtiin bodymekko. Mekossa on tuplakokoa varmistamasa tuplarivi neppareita haaraosassa. Trikoo on myöskin Eurokankaasta.


Bodymekon kanttaukset on tehty käsin. Loppukankaasta ommeltiin myös suloinen rusettipanta.


Teinin mekkoa suunniteltiin hartaasti, ja mallikin ehti muuttua muutamasti kevään mittaan. Lopulta tarkka visio oli valmis toteutettavaksi. Myös tämän mekon kankaat ovat Eurokankaasta.


Näinpä voin jälleen todeta, että kyllä trikookin taipuu juhlavaatteeksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!