maanantai 20. lokakuuta 2014

Neulepaita ja -tunika nukkevauvoille

Talvi on pikkuhiljaa laskeutumassa tännekin päin Suomea - tai pitäisikö ennemminkin sanoa, että nimenomaan tänne päin Suomea. Koska pikkuneidin maailman rakkain lelu on aivan ehdottomasti oma vauva, joka kulkee mukana aivan kaikkialla, tulee senkin pikkuhiljaa varautua koventuviin pakkasiin.

Ostin hetki sitten itselleni ennakkosynttärilahjaksi nukenvaatekirjan, jossa kaikki vaatteet on tehty neuloen tai virkaten. Ompelu on ehdottomasti vahvuuteni, mutta vuosien myötä myös neulominen on tullut hyvin lähelle sydäntä. Myös virkkaaminen on pikkuhiljaa hiipinyt tekemisten joukkoon, vaikkei vielä pääsekään samalla viivalle neulomisen ja ompelemisen kanssa.


Testasin Hauskat nukenvaatteet -kirjasta "retkipukua", joka on mitoitettu isolle nukelle. Iso nukke vastaa juuri BB-nukkea. Ohjeet ovat selkeät, mutta eivät ehkä aivan aloittelijalle: esimerkiksi napinläpien kohdalla ei neuvota, kuinka ne tehdään, kehoitetaan vain tekemään. Itse pidän ohjeista kovasti, ne ovat juuri tarpeeksi selkeät. Huomasin tosin kuvatessa soveltaneeni ohjetta paikoitellen, en tehnyt tunikaan taskuja ja kuvion kavennukset tein oman pään mukaan.
Ohjeen kuvioneule on todella helppoa, mutta näyttävää: kaksi kierrosta oikeaa päällekkäin ja sitten kolmas kierros 1 o, 1 n. Tällä neuleella voisin kyllä kokeilla jotain muutakin!

Toisena ohjeena kokeilin keskikokoisen nuken neulepaitaa. Tässä palmikkopaidassa epäröin ensin ohjeen kanssa, mutta kyllä siitä ihan hyvä tuli pienemmälle BB:lle. Lankahan ohjeissa on ulkomaalaista, jota sovelsin kokeeksi yksi yhteen Seitsemän veljeksen jämien kanssa. Toki tästäkin syystä mittasuhteet eivät ole aivan samat kuin kirjassa, mutta eivät häiritsevätkään.
Ja seuraavan ohjeen kimppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!