tiistai 10. toukokuuta 2016

Olaf-legginsit

Silloin kun Jonicilta postikulut olivat siedettävät kimppatilata, tilasimme muutaman ompelevan kaverin kanssa mitä herkumpia kankaita. Yksi niistä oli Olaf, joka esiintyy sekä Frozenille perinteisellä turkoosilla pohjalla kuin sama tyttömäisen vaaleanpunaisena. 

Kuosin näin heti legginseinä. Mitta-arvio tosin tuli määrään ja niinpä sain tehdä jatketut lahkeet näihin pöksyihin, mutta tuskin se menoa haittaa. Ensin mietin capripituisia, sillä niihin kangas olisi riittänyt, mutta lumiukot ja kesä tuntui silti ylivoimaisen hassulle ajatukselle.

Kaavana näissä on useampaa Ottobrestä löytynyttä legginsikaavaa: toisesta pituutta, toisesta leveyttä, silmämääräisesti vyötärönkorkeutta. Poikkeuksellisesti kokeilin vyötärökuminauhan kiinnitystä niin, että ompelin kuminauhan ensin renkaaksi, sitten saumuroin sen vyötärön nurjaa vasten, käänsin nurjalle ja tikkasin reunasta peittarilla. Siisti, mutta ei tarvittaessa helposti vaihdettavissa, saa nähdä, kannattiko.

Olaf on kyllä aivan paras. Olenkin kerännyt rohkeutta ommella itsellenikin jonkun kyseisen hepun kuosilla. Ehkä toppi olisi kivuton?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!