keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Pipoja pitsiliinoilla ja ilman


Tänään (tai no eilen aloittelin) ompelin nopeita ompeleita useamman, nimittäin pipoja. Ei kai siitä mihinkään pääse, että syksy on ja pysyy ja kohta tulee talvikin. Toteutin vihdoin pitkään muhineen idean velourpiposta, johon saisin kiinnitettyä pitsiliinan ilmettä tuomaan. Keltaiset liinat ovat sukulaismummon virkkaamat, kultaiset löysin edulliseen hintaan kirpparilta.

Ruskeasta velourista tein pipot kaksinkertaisena itselleni ja anopille, näissä keltainen puuvillaliina. Keskisiskokselle tein myös ruskean, esikoiselle viininpunaisen. Heille laitoin kultaiset liinat, sillä varsinkin prinsessa arvostaa kaikkea kimaltelevaa.

Yritin jättää näihin vähän tilaa trikoopipoon nähden, velour kun ei jousta yhtälailla. Velour kuitenkin on lämpimämpi kuin trikoinen.Pitsiliinat ompelin koneella suoraompeleella kiinni kankaaseen, ennen kuin ompelin pipon muotoonsa.


Tämän lisäksi anoppi tykkäsi niin keskisiskoksen oranssista trikoopiposta, että tein hällekin siitä oman trikoopipon ja yhteensopivan tuubihuivin. Pipoon kokeilin ensimmäistä kertaa lakea kääntämällä neliötipomaiset kulmat keskelle.Nyt ei päät palele syystuulessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!