perjantai 16. helmikuuta 2018

Pupu Tupuna

Viime aikojen blogihiljaisuus selittyy kahdella syyllä: meillä kävi kylässä itse mahatauti, tuo ei-niin-toivottu vieras. Onneksi vain 40% taloudesta halasi pönttöä. 

Toinen syy on se, että olen viime ajat ommellut PKKS:n lasten teho-osastolle ja osasto kympille vaatteita. Housut ovat jo valmiit, mutta bodyista puolet ovat neppareita vailla. Tarvitsisin Prymeihini mahdollisesti uudet päät, ne tuntuvat olevan lopettelemassa työsuhdettaan ja tätä menoa kantaosat loppuvat turhan aikaisin.

Tänään ompelin jotain muuta. Olipa mukava ommella isompaa vaatetta! Hyvin simppeliä ja rentouttavaa. Lopusta Metsolan Pupu Tupuna -kankaasta valmistui collegepaita ja jämistä vielä kuopukselle housut.


Paidassa käytin kaavana Paapiin kaavakirjan Myyryä, tosin lisäsin vähän väljyyttä, jos collegepaidan alla pidetäänkin vaikka ohuempaa paitaa. Pääntielle, helmaan ja hihansuihin ompelin collegerenkaat.


Pienimmäisen housujen kaavan pohjana on Papun housukaava, yritin tosin tehdä seuraavan koon housut - en laiskuuttani piirtänyt uusia kaavoja - lisäten vähän pituutta suuntaan ja toiseen. Pidensin lahkeita ja lyhensin resoreita alkuperäiseen ohjeeseen nähden myöskin.

Takakappaleesta puolet tein (kankaan loppumisen takia) keltaisesta collegesta. Applikoin suoralla ompeleella takakappaleeseen kuitenkin viimeisen kokonaisen Tupunan traktoreineen.


Nyt polttelisivat loput Tupuna-jemmat...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!