keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Kolme metriä lettiä


Sain käsiini täyden kolmen metrin pätkän lettiä, jossa letit ovat punasävyiset ja pohja harmaa. Näin tämän sävyn heti lapsiystävällisempänä arkikäyttöön kuin valkeapohjaiset, vaikka vaaleissa on kieltämättä oma viehätyksensä.


Tein ensimmäistä kertaa letistä itselleni muuta kuin legginsit. Ompelin perhoshihaisen paidan etu- ja takakappaleet Jujunan peruspaidan mukaisesti, hihoihin leikkasin ympyrät, joiden sisäympyrän laskin auttamatta liian isoksi, joten leikkasin rinkulasta pätkän pois (tämä sauma alhaalla kainalossa). Toisaalta hyvä niin, frillaa tuli vähemmän, vaikkakin letti laskeutuu täydellisesti.


Tein kaikille kolmelle tytölleni legginsit Noshin ilmaiskaavalla, lahkeissa on vain kahden sentin käänteet.Kaveri tahtoi tytölleen myös legginsit letistä, joten teinpäs nekin. Näissä on pitkät käänteet, kaava on sama Nosh.Loppupalasta ompelin kuopukselle paidan Paapiin kaavakirjan Myyry-kaavalla. Taakse piti puolet laittaa yksivärisestä, onneksi Kangaskapinan punainen oli juuri eikä melkein oikeaa sävyä. Hihaa olen tässä kaavassa jatkanut puolellatoista sentillä.

Miehelle oli ihan pakko tehdä lettibokserit. Onneksi hänellä on tällainen vaimo, joka pitää hänetkin muotivillitysten äärellä ;)Vielä metreistä sai kummitytölle housut, jotka on tehty pienin muokkauksin Jujunan Niklas-housukaavalla: resoreita on lyhennetty, mutta lahkeita pidennettyä. Reisille on myös vähän enemmän väljyyttä kuin valmiissa kaavassa.Ihan lopuksi tein Jujunan Nooa-bodyn koossa 62 cm, tämä lähtee rotinalahjaksi eräälle pienelle. Toivottavasti on mieluinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!