lauantai 23. kesäkuuta 2018

Tyttärien juhannusmekot

Pari viikkoa sitten näin unta frillamekoista, jotka olin ommellut tytöilleni mintunvihreästä Noshin perhoskuosisesta Flameesta. Tämän jälkeen en voinut kuin tavoitella visiota, sillä kangastakin löytyi puolitoista metriä hyllystä.


Kaavapohjana on joka tytön mekossa Kangaskapinan Talviperhonen. Helmassa on vain alahelma. Isompien tyttöjen mekoista jätin hihat pois ja suoristin kädentietä olkaa kohti. Olkasauman keskeltä etu- ja takakappale on leikattu auki ja siihen väliin ommeltu Talviperhosen olkafrillan kaavaa hyödyntäen pidempi ja hieman leveämpi frilla, joka on rypytetty framilonilla ja huoliteltu rullapäärmeellä. Ensikertalaisena tällaista, joten frillan määrä oli hakusessa - vähempikin olisi riittänyt. 

Pääntiet kanttasin käsin. 80% laskusäännöllä pääntiestä olisi tullut aika tiukka päänmittaan nähden. Kangas ei hirveästi jousta, mutta vähän kanttaus jäi lörpöttämään, täytyy käytössä katsoa, käykö häiritsemään. 

Helma ja kädentiet on frillan lisäksi huoliteltu rullapäärmeellä.Kuopus sai perinteisesti tilkut, joten helmaa piti jatkaa mustalla trikoolla. Pääntie on kantattu resorilla kääntäjää käyttäen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!