sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Babushka Roses


Keltainen Babushka Roses pääsi vihdoin loppuja myöten vaatteeksi. Tämä ihana Ommellisen kuosi on meillä päätynyt tässä värissä jo esikoisen kellohelmamekoksi ja muutamassa muussa värissä omiksi vaatteiksi. Paria väriä on vielä jemmassa odottamassa testaamisen arvoisia kaavoja.

Tällä kertaa testasin Hellinin Girl Tripin Charlotte-mekkokaavaa ja sen ohjeistettuja muokkauksia. Valitsin koon pienemmän kaavan, sillä halusin trikoosta istuvamman - ja mahdollisesti olisi voinut ottaa vielä koon pienemmän. Paidan helman suoristin ja helman leikkasin sen pituiseksi ja levyiseksi, kun kangas riitti. Olin nimittäin ensin leikannut kankaasta esikoiselle Ottobren (3/16) Paper plane -kaavoilla kesämekon. Lopusta sain vielä paidan keskimmäiselle (kun leikkasin takakappaleen väärään langansuuntaan).


Mekon pääntien ja kädentiet tein kääntäen. Pääntien tuin framilonilla. Mietin nostavani seuraavaan vyötärösaumaa vyötärön korkeudelle.


Kokeilin mekkoa myös leveän vyön kanssa, joka myös kuroisi mekon löysyyttä. Ehkä kuitenkin pidän mekosta vielä enemmän ilman vyötä.
Esikoisen mekosta pyöristin pääntientä ja tein sen resorilla kantinkääntäjällä kanttaamalla. Perhoshihat jätin huolittelematta. Rypytyksen tein framillonilla. 

Paidan pääntien huolittelin saman kankaan trikookaitaleella ja tikkasin peitetikkikoneella. Paidan kaavana on Paapiin Myyry.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!