tiistai 28. joulukuuta 2021

Pehmeitä paketteja miehille

Joulun perinteiset pehmeät paketit ovat yöasut ja alusvaatteet. Myös näin ompelunäkökulmasta erityisesti jälkimmäinen täyttyy, sillä ihmiset haluavat mukavuutta, pehmeyttä ja monipuolisesti miellellyyttä - eikä se ulkonäkönäkään ole haitta. Makuja on moneksi ja niin on onneksi kankaitakin. 


Kangaskapinan kuukuosisesta trikoosta olen aiemmin ommellut miehelleni paidan. Myös kaveri tykkäsi siitä ja teinkin myös hälle pyynnöstä samanlaisen paidan. Loppukankaasta molemmat saivat bokserit. Myös kummipoika sai pitkähihaisen paidan. 


Paitojen pääntiet on kantattu trikoolla käsin. Tikkaukset on tehty peitetikillä, kuten käänteidenkin tikkaukset. 


Boksereissa ompelen usein kuminauhan trikoon sisään, sillä kovassa kulutuksessa bokserikuminauha on lähtenyt rispaantumaan ennen kuin bokserit muuten ovat kuluneet pelastamattomaan kuntoon. 


Kitaratrikoot ovat Uniikit.comilta. Kuulin jo huhuja, että paita oli saanut huomiota bändikavereilta. 


Ensimmäisiltä Suomen kädentaidon messuilta - jonne en edes itse päässyt kuin hengessä mukana - on tämä trikoo. Epäilen sen olleen Ommellisen pöydästä, mutta en ole aivan varma. 


Tilkkulaatikosta toivottiin myös pukin konttiin boksereita. Näissä plussana on pidetty pikkuneitien kuosivalintoja. 


Nappinjan silkkisen sileästä trikoosta valmistui parit bokserit, johon yritin minimoida saumojen määrää. Nyt Kimmin joulukalenterista oivalluksia kokeneena saattaisin osata sen vielä astetta paremmin. 


Loppuun vielä muutamat tilkkulaatikosta askarrellut bokserit. 


Tontut toivat muuten rääväsuuveljeksille tällaiset samisbokserit Myrtikin Kamasutra-trikoosta, joista puheliaampi totesikin, että näistähän voi ottaa ideaa, jos ajatus ei muuten juokse. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!