keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Ompeluksia naisille


Nappinjan pionitrikoosta ompelin perustunikan. Tunikassa on aavistus a-linjaa, hihat ovat vajaamittaiset ja sivussa on taskut. Pääntien kanttasin trikoolla käsin, hihansuissa ja helmassa on peitetikillä tikattu käänne.

Tämä pionisävy on varsin herkullinen, pinkit pionit tuntuvat oikein hehkuvan tummalla taustalla.


Asiakas oli löytänyt kaapeistaan palan ohutta Marimekon puuvillaa sekä ompelemansa paidan. Hän kertoi paidan olevan tänä päivänä turhan nafti ja pyysi minua ompelemaan samasta kankaasta samanlaisen paidan isommankokoisena ja pidemmillä hihoilla kuin alkuperäisessä.


Paidan pääntiellä, hihansuissa ja helmassa on kuminauha.


Uniikit.comin Essi-trikoosta tein pohjepituisella helmalla kesämekon. Tämä trikoo on niin kovin kaunis. Helman rypytys on toteutettu framilonilla. Yläosassa on alavarat.


Marimekon sekotekankaasta - tai ainakin omiin sormiin se ei tuntunut pelkästä puuvillalta. Hameen vyötäröllä on kuminauha. Kerrosten rypytykset on tehty ompelukoneella niin, että kappaleen reunaan on ommeltu koneen pisimmällä pistolla rypytyslangat.


Vielä viimeisenä minua pyydettiin ompelemaan Uhanan silkistä aamutakki. Tämän ompelun aloittaminen pelotti erityisesti, mutta lopulta työskentely silkin kanssa sujui mukavasti. Aamutakin pituus niin helmassa kuin hihoissa on maksimi, mihin kangaspala riitti. Etureunassa on ohut päärme.


Reunoissa on vyölenkit. Vyö on toteutettu useammasta kappaleesta, sillä ensisijaisten ehjät osat itse takkiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!