torstai 28. toukokuuta 2015

Kissamekko tähtilegginseillä


Kuukauden päivät sitten kimppatilattiin ompelevien ihmisten kanssa Kankaita.comilta. Muutamaan kankaaseen piti itsekin sortua ja tästä kissakankaasta tulikin heti sen nähdessäni idea. Samaan sävyyn kun vielä löytyi tähtitrikoota, niin setti oli valmis ommeltavaksi. Resori löytyi jemmoista ja tällä erää peitetikkikoneeseenkin sattui sopivan pinkkiä lankaa.

Mekkoon kaavana on Ottobreen 4/14 Autumn forest, tosin helmaa reilusti pidennetty ja levennetty. Kaavana minulla oli piirretty 92 cm, mutta pituusmuutoksin lähdin tähtäämään kokoa 98 cm. Leggiensien kaavan olen jossain vaiheessa piirtänyt jostain Ottobresta, mutta aina muokannut pituuksia mallaten malliin tai entisiin leggareihin. 

Koska en vieläkään käsitä, että isompi neiti on jo iso tyttö, eikä enää vauvakokoa, en osaa ostaa kankaita legginseihin tarpeeksi. Niinpä puolimetrinen ei aivan riittänyt, mutta housut sain ajoiksi tekemällä irrallisesti suikaleesta vyötärökaitaleen. Tämän kaitaleen sisään laitoin leveän kuminauhan. Lahkeensuut peitetikkasin, kuten mekon helman ja hihansuut sekä pääntien resorikaitaleen.

Hieman vielä reilu setti on, mutta mieluummin niin, sillä kasvu on huimaa. Niin kiva setti tuntui kuitenkin olevan, että siinä ihan tanssitti! Eikä sitä suostuttu päältä riisumaan kuvien jälkeenkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!