sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Menneiden vuosien iltapuvut

Kuluneina vuosina olen tehnyt paljon ilta- ja juhlapukuja. Päätin tehdä tämän postauksen iltapuvuista - mukaan lukien wanhointanssipuvut ja hääpuvut. Teen muista juhla-asuista postauksen myöohemmin. 

Olen tehnyt iltapukuja useita. Siskoni on vuosien kuluessa käyttänyt paljon iltapukuja eri tapahtumissa, eikä ole ollenkaan laittanut vastaan ehdotuksiani uusista puvuista. Molemmat ovat olleet tyytyväisiä, niin puvunkäyttäjä kuin minä saadessani tehdä puvun käyttöön. En ole varmaan kuvannut aivan kaikkia tekemiäni pukuja, sillä mielestäni niitä piti olla useampi. Nykyiseltä kiintolevyltäni löysin kuvia ainakin vuodesta 2010 alkaen. Tässä siis niitä.

Itselleni tein iltapuvun keväällä 2011 pinkistä ja mustasta ryppytaftista. Puku oli tuon muodin mukaisesti olkaimeton. Kylkeen kirjailin koneellani kuvion, josta myöhemmin tulikin lempparini - tästä syystä se esiintyy useammassakin tekemässäni mekossa. Mekon takaosaan tein nyörin, sillä näin koon saa paremmin kantajalleen sopivaksi. Ehkä puku silti oli sopivampi tuolloin kuin nyt, kun synnytyksestä on vasta pari kuukautta aikaa.. mutta ehkä joku päivä se näyttää taas yhtä hyvältä.


Toinen itselleni tekemä mekko on kiinamekko, sillä rakastan kiinamekkoja. Yksinkertaistettu malli tosin. Kangas on alkujaan verhokangas, mutta miksei se yhtä hyvin palvelisi juhlapukunakin. Minä en ole koskaan katsonut kankaissa, mihin ne nimenomaan olisi tarkoitettu, vaan mitä oma silmäni sanoo.

Tein nelisen vuotta sitten siskolleni puvun vuorokauden varoitusajalla. Aluksi ajattelin, etten tekisi pukua, mutta edellisiltana alkoi idea kuitenkin koukuttaa ja ehdotin siskolleni uutta pukua. Kukapa uudesta puvusta kieltäytyisi. Tein sen kuitenkin "lainapuvuksi", sillä olemme hyvin samaa kokoa. Tässä kankaassa oli valmiiksi kukkakoristelut, joita oli aivan ehdottomasti hyödynnettävä, silläkin uhalla, että yläosan yhteen kappaleeseen kangas tuli asettaa väärään lankasuuntaan ja värisävyn ero näkyi.


Tämän sinisen iltapuvun tein ryppytaftista keväällä 2011. Puvun kylkeen tein kuvion tuolloin varsin uudelle ompelukoneellani. 
Olen tehnyt siskolleni lilan iltapuvun Intiasta ostetuista silkeistä. Kyseiseen iltapukuun tein tukevan korsettimaisen yläosan laittamalla sen sisään villakangasta. Viimeisimmästä iltapuvusta siskolleni tein oman postauksensa. Satiinia ja pitsiä.


Siskoni lisäksi olen tehnyt pukuja muutamille muille ihmisille. Näihin ihmisiin lukeutuu myös isäni sisko, jolle tein puvun useampi vuosi sitten. Myös tuohon pukuun tein koneella kirjailun sivuun. Puvun kaveriksi tehtiin myös sifonkijakku käsivarsia peittämään.
Myös oma äitini on saanut useamman puvun ylleen koneeni kautta.Näiden pukujen lisäksi tein keväällä 2011 iltapuvun ystävälleni. Nyöritys on aina kuulunut pukuihini, niinpä myös tähän.
Kiinalaisvaikutteinenkin puku täytyi kokeilla pari vuotta sitten satiinista.


Iltapukujen lisäksi olen tehnyt useamman hääpuvun, joista ensimmäisen muistaakseni 2010. Pukuun löytyi melko suora malli Suuresta käsityölehdestä. Paikallinen kangasliike kirjoi pukuun kirjailun.Toisen hääpuvun samaan väriskaalaan tein vuotta myöhemmin.Jokunen vuosi sitten tein valkoisen morsiussatiinisen hääpuvun, jossa helmassa on "halkio", jonka hameen sisäkankaana on pitsimäine kangas. Kangas on myös valkoinen, eikä kuvissa erotu niin hyvin, kuin erottui "luonnossa"Viime vuonna tein puvun taftista yhdistellen erikaavoja ja osaten jo muokata aika paljon tarpeen mukaan.Välissä ehdin tosin tehdä satiiniyläosaisen hääpuvun, jossa helma oli sifonkia ja vyötäröä koristi pitsinauha, kuten myös selkäosaa. Puvun kaava oli sama kuin omassa punaisessa iltapuvussani.Näiden lisäksi olen tehnyt muutamia wanhointanssipukuja. Oman pukuni tein vuonna 2004-2005 (valitettavasti nuo kuvat ovat paperikuvia. Ehkä joku päivä skannaan yhden..) ja tämän jälkeen tein pyynnöstä myös opiskeluystäväni pikkusiskolle punaisesta taftista.


Sekä hyvin kauan tuntemalleni opiskelijalle puvun kuvasta liikkeelle lähtien ryppytaftia käyttäen.
Pikkuserkulleni satiinista iltapukumaisemman puvun sekä tämän avecille kaulaan samansävyn koristuksen.


2 kommenttia:

  1. Olet sä kyllä taitava! Kiinanpuvut on myös omia suosikkeja,tuo "verhokankaasta" tehty on aivan super upea! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!