sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kangasihastus - kolmen naisihmisen vaatteet

Välillä ihastun johonkin kankaaseen oikein kunnolla. Näin tapahtui, kun paikallisessa kangaskaupassa näin loppupaloissa ihanaa keltaista kangasta, jota koristi punasävyiset eläimet. Otin kangasta vain palan ja ajattelin tehdä siitä isommalle tyttöselle tunikan. Jo kotiinpäästyä olin kuitenkin vakaasti päättänyt tehdä kankaasta pienemmälle tyttöselle potkarit, vaikka en suoranaisesti ole potkariäitejä. Jotenkin tämä kuosi vain huusi tulla potkareiksi. Halusin kuitenkin kankaasta yläosan myös isosiskolle, ja paita alkoikin kuulostaa hyvältä. Siinä vaiheessa, kun tuli kankaan leikkaamisen aika, leikkasin kuitenkin itselleni Ruskamekon kaavalla mekkoa. Kangas ei riittänyt hihoihin, joten jo tästä syystä minun piti käydä ostamassa kangasta toinenkin pala. Jos totta puhutaan niin kolmaskin, sillä halusin ne potkaritkin tehdä...

Isosiskon paita on tehty Noshin kaavalla. Vaikka kaavassa helma näyttää pitkältä, on se varsin hyvä päällä. Kapean lapsen kaava paita kyllä on, mutta varsin normaaleissa mitoissa omat taitavat kulkeakin. Potkareihin löysin kaavan Ottobrestä (jonka numero on taas vähän hakusessa...), muokkasin tosin kaavaa sen verran, että lahkeisiin lisäsin pitkät resorit, kun kaavaan itsessään olisi kuulunut umpinaiset terät.

Omaan mekkooni lisäsin jälleen kerran pitsivetoketjun eteen, lyhensin helmaa sekä hihoja ja jätin tottakai kauluksen pois.
2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!