sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Pitsineuletakki

Joulu lähestyy hurjaa kyytiä - hurjimpien huhujen mukaan aattoon on enää alle 90 vuorokautta! - ja tästä syystä pikkutonttujen pitää pikkuhiljaa alkaa miettiä, mitä papereihin kääritään. Parina vuotena tavoitteenani on ollut täyttää pukinkontti omin käsin tehdyillä lahjoilla pääasiassa pienin ostetuin lisäyksin. Tänä vuonna mennään hyvin samalla linjalla, tosin omat lapset saavat niin paljon vaatteita suoraan ompelukoneelta ja neuleita puikoilta, että heidän lahjat ovat jopa valitettavan ostettuja... Mutta muu suku ja ystävät, pehmeitä paketteja tulossa.


Tällä erää puikoilta putosi Drops desingin neuletakki, joka neulottiin ylhäältä alaspäin. En ole koskaan ennen tällaista tehnyt ja tehtyäni totean, että alhaalta ylöspäin on helpompaa työnkäsittelyn osalta. Työ painaa lopussa jo niin paljon, että viimeisen hihan kanssa tekemistä on jo pyörittelyssä, puhumattakaan kuinka langat kietoutuvat työn ympäri. 

Lankana työssä on Dropsin Paris. Väri on ihana vanha roosa. Tykkään väristä hirmuisesti itse. Tiesin ottavani riskin tehdessäni neulepaidan valmiin koon mukaan, mutta mielessäni oli eräs kokoa isompi henkilö, joka tykkää väristä taatusti aivan yhtä paljon. Kun neuletakista tuli odotetusti iso itselleni, menee tämä eräälle äärimmäisen rakkaalle ihmiselle joululahjapakettiin.
Lanka on kyllä ihanaa neuloa. Ensimmäistä kertaa pääsin käyttämään uusia Knitpron pyöräpuikkoja, enkä todellakaan kadu sijoitustani. Aivan huippupelit! Ei katkenneet kaapelit eivätkä puikot. Ainut huono on, että irtokaapelit joutuu useampaan kertaan työnaikana kierittämään uudelleen tiukalle, mutta tämän kestän kyllä.

Vielä muutama kuva sisätiloissa, joissa väri ei oikein ole aito, mutta malli näkyy paremmin. Tein takin muuten ohjeen mukaan, mutta hihaan lisäsin muutaman sentin lisää pituutta - ei silti yhtään liikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!