torstai 18. tammikuuta 2018

Lasten tuolien uudet päälliset ja tilkkupeitot

Kun esikoinen oli pieni, saimme eräiden sukulaislasten lasten kangastuolin. Tuoli sai meillä pian nimityksen "telkkatuoli". Kun punainen telkkatuoli kohtasi klooninsa keskimmäisen ollessa vauva, oli se kirpparisijoitus tehtävä. Kun kolmas murunen oli syntynyt, eräs tuttu möi samannäköistä tuolia, mutta sinisellä, jo hajonneella päällisellä hyvin edullisesti. Tuokin tuoli muutti meille.

Otin tuolien päälliset ompelun alle. Kankaaksi valikoitui Ikean paksu puuvilla. Tein vanhojen päällisten perusteella kaavat, leikkelin kankaat ja pujottelin vanhat täytteet ennen tikkauksia sisään. Ymmärsin pestä kankaan etukäteen, sillä yksi vanha päällinen kutistui merkittävästi, kun sen taannoin pesin. Jospa nyt päälliset pysyisivät oikeankokoisina.

Kissataloudessa myös karvapallot (joita myös kolme) ovat ihastuneet näihin tuoliin. Niinpä ompelin tuolien päälle tilkkupeitot, joita on mukavempi pestä tarvittaessa sekä helpompi puistella karvoista.


Olen jo tovin leikellyt 12 cm x 12 cm tilkkuja. Valikoin näistä Paapiin kuosisia, kahta sävyä kuhunkin peittoon, 15 kappaletta kutakin. Ompelin tilkut toisiinsa ihan saumuriompeleella. Taakse valikoitui mikrofleece - paha, paha minä - kun sitä sattui olemaan niin sopivat ja riittävät palat jemmoissa. Ompelin peitot pussiin, käänsin ja tikkasin ympäri suoralla tikillä, samalla aukon myös umpeen.
Nuorimmalle lankesi vihreä-keltainen, isommat tahtoivat kumpikin vaaleanpunasävyisen. Asiasta siis keskustellaan vielä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!