maanantai 14. tammikuuta 2019

Merinovillapipot


Vaikka joululahjapostauksia on vielä loputtomasti jäljellä, pakko tehdä väliin ihan tuore postaus.

Esikoinen tarvitsi lämpimän pipon. Selasin ja kävin kaupan, jos toisenkin, mutten löytänyt yhtään vaatimuksiani täyttävää. Lopulta heräsin itsekin ihmettelemaan, miksen tee itse. Marraskuun kädentaidon messuilta ostin kolme tupsua Paapoon pisteeltä, kuten keinonahkaisia handmade-merkkejä. Lankalaatikoita siivotessa löytyi muutama kerä Adlibriksen Baby Merinoa, joka oli tarpeeksi pehmeää pipoon. Käytin lankaa kaksinkertaisena, pyöröpuikossa 3,5 mm puikkoa.


Neulontaryhmästä olin napannut kuvakaappauksen palmikkopipo-ohjeesta, jolla tein pipot. Googlettelu kertoi ohjeen olevan täältä: https://www.lankamaailma.fi/Palmikkopipo-Merino-Cotton/ekauppa/pY7300005/ . Itse tosin tein kuhunkin pipoon 108 silmukkaa joustinneuleeseen.

Ensimmäisestä tuli vähän turhan matala, joten se tuli kuopukselle. Seuraavaan tein yhden palmikkokerroksen lisää ja se onkin vähän lörppömallinen esikoiselle, mutta kuitenkin hyvä päässä. Ja kun kerta nuorin ja vanhin sai pipon, täytyihän keskimmäisenkin. Hälle ei vaaleanpunaista riittänyt, joten hän sai lilan.
Pipoista tuli kyllä oikein kivat. Voi olla, että tarvitsen itsekin kunnon pipon tähän tapaan...

2 kommenttia:

 1. Ihanat! Missä vaiheessa aloitit kavennukset noihin lasten pipoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Tein 4- ja 6-vuotiaiden pipoihin neljä kuviokertaa, 2-vuotiaalle kolme.

   Poista

Kiitos kommentistasi!