lauantai 20. kesäkuuta 2020

Juhannusmekot


Tein juhannukseksi uuden mekon. Kaavakokeiluun valikoitui Kangaskapinan Meri-mekko, joka on jo pitkään odottanut vuoroaan. Kaavasta tulikin varsin mieluinen. 


Tein ensin kaavalla "normaalia" vaatekokoani sen tarkemmin mittataulukkoa katsomatta. Kankaaksi valikoitui Kangaskapinan ruusut. Mekosta tuli kuitenkin varsin piukka. Onneksi mekko oli juuri oikeankokoinen siskolleni, joten myös hän sai uuden juhannusmekon. 


Peittarini on aiheittanut harmaita hiuksia viime aikoina, joten kokeilin mekkoon pääntien huolittelua trikoorenkaalla. Tämä tapa on kyllä kiva. Kädenteille ja helmaan tein perinteisen käänteen. 


Tykkään kaavan leikkauksesta - hihat ovat ihanat. Väitän kaavan olevan pientä kokoa, mutta tämä asia oli ratkaistavissa... 
...joten tein myös toisen mekon, mutta kokoa suurempana. Tästä tuli niin ihana! 


Kankaaksi uskalsin vihdoin leikata yhden suuren kuosirakkauteni: Käpysen (nykyisin Mereen) ananakset. Pidensin helmaa kaavaan nähden useammalla sentillä. 


Huolittelin sekä pääntien että hihan suut trikoorenkaalla. Vain helman tein kääntäen ja peittarilla tikaten. 


Koko metrin pala piti ehdottomasti hyödyntää, joten tein lopusta keskimmäiselle paidan Paapiin kaavakirja lapsille Myyry-kaavalla. Takakappale on lilaa. Myös paitaan tein pääntien trikoorenkaalla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!