sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Mörkö


Pari vuotta sitten - luultavasti jo useampi "pari vuotta" sitten - hankin Mukavat muumiamigurumit - virkkausohjekirjan. Teinkin samantein perushahmot ja pikkuhiljaa lisää hahmoja. Muumiperhe on vuosien mittaan kasvanut, pysynyt viime vuoden ennallaan, mutta nyt viimein sai joukkoonsa kauan kaivatun Mörön. 


Mörköön ei kirjassa ohjetta ole. Päätinkin virkata Mörön täysin näppituntumalla. Television Mörkö on enemmän violetin sävyinen, kirjoissa usein harmaa. Minun Möröstäni tuli harmaa ihan siitä syystä, että virkkauslangoistani löytyi vielä yksi harmaa puuvillalankakerä. Lanka on jotain Novitaa, olisiko Tennesseä. 


Virkkasin Mörön 3,5 mm koukulla. Nenä ja kädet on virkattu irralleen mustalla. Mörön pohjassa on kolmivarpaiset jalat. Helma on virkattu kierroksen takareunoihin. 


Täytteenä Mörössä on vanua. Silmät ovat askarteluhuopaa, kuten myös suu, johon liimasin yksittäisiä säikeitä puuvillalankaa. Muumiperhe otti Mörön hyvin vastaan. Muutama lisä-Hattivatti joukkoon mahtuisi. Haisuli on porukkaan ehdottomasti vielä saatava. Ja olisihan Poliisimestari, Tuutikki tai Vilijonkka lapsineenkin aika mainio Mymmelistä puhumattakaan. Saa nähdä... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!