tiistai 16. kesäkuuta 2020

Kesähatut


Uuden aluevaltauksen aika: kesähatut. En omista ollenkaan lierihattua, mutta kirkas auringonvalo aiheuttaa minulle herkästi päänsärkyä. Kun nyt aurinkoa on ihanasti riittänyt, oli sopiva aika ommella kunnon lierihattu. Homma ei tietenkään jäänyt yhteen, vaan ompelin samalla kertaa hatut koko naisväelle.


Oman hattuni kangas on Vallilan paksua puuvillaa. Olen ostanut tuon palan sisustustyynyihin, mutta se päätyi nyt hatuksi. Loppupalasta tulisi kyllä upea laukku! 


Kaava on Suuresta käsityölehdestä 4/2015. Lieri on saumanvarojen verran pienempi. Lierin kumpikin puoli on samaa puuvillaa. Toinen puoli on vahvistettu tukikankaalla. Hattuosassa on sisällä ohutta puuvillaa. 


Hatun ompelu oli helppoa ja melko nopeaakin, täytyy myöntää, että näihin jää helposti koukkuun ja parikin seuraavaa on suunnitteilla. Seuraavaan aion tehdä hieman kapeamman lierin.











Esikoinen sai suurena kissafanina hatun Ikean pakausta puuvillasta. Sisäpuoli hattuosassa on mustavalkeaa lettipuuvillaa.




Keskimmäisen hatun kangas on myöskin Ikealta. Tämä on kauttaaltaan kaksinkerroin samaa kangasta.





Kuopus toivoi kukkahattua. Hälle riitti pala ruusuja. Samasta kankaasta olen tehnyt aiemmin koristetyynyt ja verhot makkariin, mutta juuri sopiva pala oli jäljellä pienen neidin hattuun.


Lasten hattujen kaava on Ottobresta 3/2015. Kaavassa lippa on laineikas, mutta suoristin sen suoraksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!