perjantai 30. huhtikuuta 2021

Ainolan Jalokivet

Tämä viikonloppu lähti käyntiin aurinkoisessa säässä, ensin ihanan Riinan meikki- ja tukkataitokäsittelyssä ja sen jälkeen kameran matkassa. Kävimmekin ottamassa viikko sitten valmistuneista jalokivikuosisista vaatteista kuvia ja täytyy myöntää, että olipa mukava kokemus: niin kesäinen fiilis tuli samointein. 


Ainolan Jalokivet-trikoota minulla oli parin metrin pätkä Elina Antilan kirppispöydästä lunastettuna. Sain vielä kaverilta ostettua pätkän, jotta sain kaikki suunnitelmani toteutettua. Ensin epäröin väriä, sillä henkilökohtaisesti omistan hyvin vähän kirkkaanpunaisia vaatteita, mutta kuosi on kyllä mitä mainoin. Rusketusta kehiin ja taatusti tulee tämäkin mekko kovaan käyttöön. 


Ompelin oman mekkoni Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin -kirjan Merlin-kaavalla. Muutaman sentin pidensin etukappaletta ja helman korkeuden mallasin itselle sopivaksi. Kanttasin reunat samalla trikoolla ja kanttasin ne peitetikillä. Helma on rypytetty framilonilla. 


Halusin trikoosta itselle legginsit, mutta myös esikoiselle. Mustan yläosan kanssa tosi kivat! Omiin legginseihini tein vyötäröllä trikookaitaleen, neidille ompelin kuminauhan vyötärölle. Esikoiselle tein lyhythihaisen mekon. Yläosan otin paikasta ja helmaan ompelin oman mekkoni tapaan suoran, framilonilla rypytetyn kaitaleen. Tähän kanttasin pääntien resorilla kääntäjää käyttäen. 


Lopputilkusta valmistui vielä miehelle varsin timanttiset bokserit. 


Ja lopuksi: HYVÄÄ VAPPUA! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!