sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Kummipojan (äidin) toiveita noudattaen

Kummilapset ovat jotain ihan superia. Toki omat ovat aina omia, mutta kyllä nuo kummimuksutkin ovat aivan mahtavia. Omat lapset kun ovat molemmat neitosia, niin onneksi löytyy näitä kummipoikia sitten useampikin kappale, pääsee välillä tekemään poikamaisia juttuja. Nykyään löytyy tosi ihania kuoseja pojillekin - ihan suosikkini tuo työkonekuosi! - joten olisi sääli, jos ei olisi ketään, kelle ommella näistä.

Kummipoikani äiti, armas bestikseni ja itsenäisesti siskoksi nimitetty ihana, pyysi minua ompelemaan kumminmuruselle muutaman jutun. Tai siis ensin se oli pari juttua, sitten yhtäkkiä löytyi vielä pari muuta kivaa kuosia ja hups! Sitten oli käsityömessut ja sen ihanat kankaat ja ehkä siihen tuli vielä Noshin joulukalenterin kangasalekin.. Ja lopulta paitoja oli kuusi ja housuja yhdet mukana vietäväksi, kun ensiviikon lopusta lähdemme heille pidennetyksi viikonlopuksi. Onpa kerrankin kunnon viemiset! Ehkä jotain vielä mukaan surautan, jos suinkin ehdin. Toki mukaan lähtee jo synttäri- ja joululahjat, mutta suureksi hämmästyksekseni totesin, ettei joululahjoihin tullut käärittyä mitään itsetehtyä! Vain synttäreiksi. Mikä häpeä.


Kuosit ovat siis kertyneet syksyn mittaan. Taitaa olla Paapiita, Noshia, Ainolaakin. Muutama tosiaan Tampereen taitomessuilta, joten ei ihan varmuutta, kenen pöydästä... Mutta ihania joka tapauksessa! Nyt pääsin kantinkääntäjääkin käyttämään, ai että rakastan sitä masiinaa! ...Aina niin kauan, kunnes se kiristää, vetää ruttuun, kääntää väärin. Ihan mitä vain, kun unohdan tarkkailla, että saa kaitaletta vapaasti.

Mustiin pöksyihin oli tarkoitus laittaa raidalliset resorit, mutta joku aivopieru iski ja pistin mustat. Kivathan ne toki noinkin. Kankaan lopusta tuli paita isoveljelle, siihen muistin raitaa laittaa. Kantinkääntäjä vetäisi herneen nenään tämän paidan kohdalla ja sain suurimmanosan kantista tehdä käsin vanhaan tyyliin. Mokomakin!Oranssin kuvaaminen oli haastavaa. Sävy ei oikein näytä kuvissa oikealta.. Johtuneeko sinisestä matosta, kun ei muissa kuvissa vastaavaa ongelmaa ollut. Samanväristä siis ovat kaikki oranssit.


Ai että rakastan tätä kuosia ja väriä!


Kaikki paidat on tehty Noshin paitakaavalla (Suuri käsityölehti 5-6/15), mutta hihoihin laitoin resorit. Kolmea kokoa ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!