lauantai 27. helmikuuta 2016

Kummipojan syntymäpäivälahja

Nuorin kummipoikakin sai ikänumerokseen komean ykkösen, ja niitä juhliessa paketista kääriytyi vaatteita. Saa nähdä, arvostaako kummipoika tulevina vuosina yhtä kovasti pehmeitä paketteja - tämä kummitäti voi olla jonkun vuoden kuluttua vähän tylsä.. Täytyy tarkasti kunnella kummipojan lempikuoseja, näin ainakin toiselle kummipojalle mieleisiä vaatteita on tullut paketteihin käärittyä. Nyt vaatteet olivat toivottavasti ainakin vanhempien mieleen, kuosit ainakin. Työkone ja turkoosi velour on Paapiilta, itse ainakin rakastan näitä kuoseja ylikaiken ja molemmat kummin muruset ovat niitä saaneet osakseen. Ja tulevat saamaan. 

Paitaan olen käyttänyt Noshin paitakaavaa, joka löytyy Suuresta käsityölehdestä 5-6/15. Nyt muokkasin tosin kaavaa sen verran, että lisäsin hihansuihin resorit: tuomaan pitkää käyttöikää ja -mukavuutta. Lueskelin tovi sitten ompelusivustoa Facebookissa ja moni pienen lapsen äiti kommentoi hiharesorien olevan kätevät, kun hiha ei nouse haalariakaan pukiessa. Totta tämäkin. 

Pääntie paitaan on kantattu kantinkääntäjällä. Helmaa hitusen lyhensin kaavaan nähden, se kun on vähän tunika pojalle ;)

Pakettiin eksyi siis myös velouriset housut. Kaavapohjana käytin Ottobren 4/14 Straight Stripes -housukaava, lahkeisiin vaan pitkät resorit ja vyötärölle myös. 


Jumpsuitissa on kaavana Ottobren 4/12 kaava, jota olen käyttänyt monesti ennenkin. Käytin pohjana 86 cm kaavaa, kun en jaksanut isompaa piirrellä. Lisäsin mittaa selkään ja lahkeisiin ja hihoihin sekä laitoin pitkät resoritkin tuomaan käyttöikää. Hupussa on miniraitaa vuorina. Vetoketju löytyi jemmoista, kuten myös ihanat limet resorit. Huippuihana collegekangas ja hupun raita on Kangaskapinasta.Toivottavasti olivat mieleisiä :)

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!