lauantai 6. helmikuuta 2016

Prinsessa Ruusunen, Tuhkimo ja Tähkäpää

Esikoisen prinsessavillityksen myötä viime viikkoina on tullut ommeltua muutama uusi prinsessa-aiheinen vaate kaappiin lisää. Vaatteet ovat vielä reiluja, periaatteessa kokoa liian isoja, mutta kun hihoja kääntää niin kuitenkin jo käytettävissä. Uskoen, että tämä vaihe kestää tovin, saavat yläosat luvan mahtua tovin pidempään päälle, näitä kankaita kun ei kovin isoa pätkää jäljelle jäänyt. Tähkäpääkangasta nappasin pätkän tammialennuksista, mutta Prinsessa Ruususta ei paljoa jäänyt ja Tuhkimokin oli kaverilta lunastettu jämäpala.

Prinsessa Ruususen kaava on Noshin paitakaava Suuresta käsityölehdestä 5-6/15. Pitkät hihakäänteet ja helmaa hieman lyhennetty alkuperäiseen kaavaan verrattuna. Pääntie on kantattu kääntäjällä, kuten kaikissa muissakin yläosissa. 

Tämä vaaleanpunainen kuosi on kyllä jotenkin aivan ihana. Jotenkin äärimmäisen söpö ja hemppis ja hyvin mieleinen esikoiselle. 

Tuhkimo-palasta korkeus ei riittänyt paitaan, joten päätin tehdä siitä mekon. Muokkasin mekon samasta Noshin paitakaavasta. Vyötärösauma olisi voinut olla vähän ylempänä, mutta toisaalta hihoissakin on kasvun varaa, joten ehkäpä tuokin sauma tasaantuu tytön kasvaessa. Helmaa rypytin sen, mitä kankaan pituus antoi periksi. Hihoihin käytin jemmoista löytynyttä pinkkimustaa pallokangasta.Tähkäpään kaava löytyi uusimmasta Ottobrestä eli 1/16. Teinkin tällä kaavalla jo aiemmin erään tunikan, mutta nyt tein kokoa isompana ja käänsin helman. Helma on takaa pidempi, mutta ei tuota hirveästi kyllä päällä huomaa. Ihan kiva malli, mutta vähän leveä minun makuuni. Tosin tällä kertaa voi vaikuttaa sekin, että paita on tosiaan koon liian iso käyttäjälle.
Nyt täytyy vain toivoa, että prinsessat miellyttävät myös pikkusiskoa parin vuoden päästä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!