keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Mustavalkoista

Kuluneina viikkoina on tullut tehtyä pari Ehtaa lisää. Hupulla tottakai ja taskutkin kaavan mukaisesti sivuissa. Tällä kertaa ihan vain käänsin taskujen reunat ja ompelin peittarilla - välillä kun olen ommellut niihin kantit resorista. Helmassa on resoria ja hihansuissa myös. Olen monesti ihmetellyt Ehtan kaavassa lukevaa mittaa kankaan tarpeesta. Nämä on kyllä tosiaan tehty tunikamitalla, kun resori tuo lisäpituutta, mutta iha hyvin 1,3 m riitti kaavassa lukeneen parin metrin sijaan. Muutenkin ihmettelen usein kangastarpeita ohjeissa, miten ihmeessä kankaat kaavalle asetellaan, jotta niin paljon kangasta menisi kuin ohje vaatii? 

Itse leikkaan kappaleen kerrallaan, toki taitteelta tai kaksinkertaiselta, jos kyseessä on tällainen kappale, mutta en asettele kaikkia kappaleita ensin valmiiksi ja sitten vasta leikkaa. Ehkä tällä säästää kangasta.

Raitafrotee on Metsolalta ja lumihiutale Royal-tuotteelta. Lumihiutale oli alessa ja niiiiin ihanaa kangasta, että sitä jemmasin vähän reilummalla kädellä, tarkoituksena tehdä lyhytkin huppari (tai lyhyt ja lyhyt, lantiopituinen) ja molemmille tytöille jotain. Ja ehkä siitä pipoja ja vanttuita tulee vielä vähän jokaiselle.

Valkoinen trikoo on Bellabitiltä, kuten musta resorikin. Mustaa menee niin hirveästi, että pitäisi taas kyttäillä, onko missään alennuksessa. Marimekon ystävänmyynteihin kun tännepäin näyttää eksyvän turhan harvoin.


Aikas päheet, vaikka itse sanonkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!