torstai 24. maaliskuuta 2016

Kummin muruselle

Kummin murunen kasvaa kovaa vauhtia ja viime näkemisellä sai pikkumies taas muutaman vaatteen mukaan. Pitihän sitä myös pikkuveljen saada samisteluvaatteita. 

Ensimmäiseksi valmistui paita Noshin kaavalla kokoa 110 ihanasta Paapiin vihreästä työkoneesta. Tämä kangas on kyllä ehdottomasti yksi suosikeistani, kun puhutaan poikien kankaista: kuvio ja väri, niin täydellinen. Pääntie on kantattu, hihoissa pitkät käänteet ja helmaa lyhennetty vähän kaavaan nähden. Meillä ainakin paitaa pidetään housujen päällä eikä alla, joten on kiva, ettei se ihan tunika ole.Paitana kummipojalle valmistui Selian pesukarhut petroolissa sävyssä. Samasta kankaasta riitti paita myös pikkuveljelle, kun hihat ommeltiin mustasta. Musta trikoo on Jonicilta, ehdottomasti positiivinen yllätys hinta-laatu-suhteeltaan. Myös näissä Noshin kaava käytössä helmalyhennyksellä kokoa 110 ja 92 cm. Täytyy todeta kaava kyllä kapoisaksi, pyöreämmälle lapselle on parempi käyttää muuta kaavaa tai lisätä leveyteen lisää, kuten myös hihoihin.
Housupulankin yllättäessä ompelin pojuselle tähticollegesta housut koossa 110. Kaavana käytin Ottobren (jotain) housukaavaa, tosin lisäsin pitkät resorit lahkeisiin. Vyötäröllä on leveä kuminauha. Taskuissa valkeaa trikoota, jotka on tikattu peitetikillä kiinni housujen etupuoleen ja kantattu kantinkääntäjällä. Tähtikangas on ihanan pehmeää, myöskin Jonicilta.
Kettukangas Jonicilta riitti kahtiin housuihin, kun toiset lahkeet tehtiin mustasta. Alkuperäinen kaava on Ottobrestä joku vauvojen haaremihousu, johon olen muokannut resorivyötärön ja pitkät resorit lahkeisiin. Näissä kokona 92 ja 110 cm, mutta taisin tosissani liiotella resoreiden kansa ja pöksyt lienevät kummatkin kokoa isommat... Isompiin tuli tehdä tasku mustalle puolen, pitäähän aarteiden kulkea mukana. Hetken mietin, kuinka tehdä tasku, kun en laittanut housuihin ollenkaan sivusaumoja. Leikkasin siis reiän ja ompelin siihen taskupussin kiinni. Toivottavasti idea toimii.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!