sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pääsiäis-Anelmaiset

Tuskin kukaan neuloja voi olla tuntematta Anelmaisia - Anelma Kervisen kirjoneulesukkia. Nuo sukat ovat pyörineet joitain kuukausia ainakin Facebookin villasukkaryhmässä taukoamatta ja ovatkin jonkin sortin villitys tällä hetkellä. Pitkään mietin niiden tekemistä, sillä jotain niissä oli minusta liikaa. Mielestäni kuitenkin jokaisen sukantekijän on nämä sukat kokeiltava ja nyt minäkin ymmärrän, miksi niitä niin paljon näkyy: nämä koukuttavat! 

Minusta sukissa on liikaa. Niinpä jätin omistani pois nauhakujan ja kukkaset. Värit valitsin (olevinaan) toisiinsa sopiviksi, vähemmän hempeiksi - vähemmän perinteisiksi Anelmaisiksi. Mallin niistä tunnistaa, mutte sukkia tehdessä viimeistään oranssin kohdalla aloin olla kauhuissani väriyhdistelmästä. Kunnon värioksennus.. Onneksi en kuitenkaan purkanut ja tänään sukat jalkaan vedettäessä olen niihin varsin tyytyväinen. Eivät ne nyt niin hirveät olekaan, jotain varsin kivaa niissä sen sijaan on. En ole kuitenkaan varma, jäävätkö nämä itselle, vai jatkavatko matkaa lahjana. Ihan kuka tahansa ei näitä kuitenkaan lahjaksi tule samaan, sen verran paljon lankaa - työtunneista puhumattakaan - näihin on upotettu!

Joku vinkkasi, että näihin saa hyvin jämälangat kulumaan. Olen täysin erimieltä. Ensimmäisen sukan tehtyäni jämälankakerät olivat huvenneet ja sain metsästää samaa sävyä täysistä keristä. Eivät jämälangat näissä siis vähentyneet ainakaan. Malli on huippukiva neuloa. Tällainenkin, joka ei juuri ole kirjoneuleita tehnyt, onnistuu ihan hyvin: kuviossa ei pitkiä lankajuoksuja ole, kiitos siitä. Eivät kyllä aivan samankokoisiksi tulleet, mutta eivät nuo jalassa kovin erikokoisilta tuntuneet. Langanpäättelyt olivat kyllä yksi homma taas - tällaiselle, joka siitä ei pidä, iso sellainen. Homma kuitenkin tehty ja kuvat otettu. Tässä sovituskuvia, joissa minäkin niihin ihastuin:


Ja nyt uudet puikolle, hempeimmin sävyin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!