sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Viimeiset pipot ennen kevään alkua

Vielä ehtii ennen talven loppua tai ainakin ennen hellekevään alkua valmistua muutama pipo ja samaan settiin lapaset. Todellisuudessa neuloin nämä pipot ja lapaset jo useampi viikko sitten, mutta voi tuota lankojen päättelyä. Eihän näissä edes ollut montaa lankaa pääteltävänä, mutta on siinä vain jokin, joka tökkii ja pahasti. Pipojen tupsutkin odottivat irrallisina kiinnitystä.

Vihreä setti on neulottu Novitan Isoveli-langata. Lankaa meni vajaa kaksi kerää koko settiin, sillä lapaset valmistuivat vajaasta kerästä, kuten myös pipo. Olin jemmannut nämä kerät jostain alekorista ja ah, miten tykkäänkin sävystä! Aivan ehdottomasti jäävät omaan käyttöön. Pipon ohje on täältä Novitan sivulta, lapaset tehty ihan peruslapasiksi tavan peukolalla. Yksinkertaiset ja nopeat, mutta silti niin toimivat.

Tupsut olen nyt tehnyt Novitan tupsukehikolla. Paljon kivempaa, mutta ei tupsuista kyllä taida yhtä kestäviä tulla kuin perinteisellä pahvitekniikalla. Missä lie vika?
Lisäksi valmistui tovi sitten Novitan Kaiku-langasta "tiimipipo" vielä siskollekin. Tuon pipon ohje täältä. Kolme pipoa onkin jo kyseisellä neulonnalla valmistunut (postaus täällä) ja vielä aivan ehdottomasti täytyy vielä yksin tehdä, omalle äitikullalle tietenkin. Ehdottoman kiva mallia neuloa, suosittelen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!