keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Ruusuja meidän perheen naisille - nyt neljälle!

Toissa viikolla ehdin vielä eräs aamu ommella itselleni ihanista Ommellisen babuska rosesista maximekon kesä jo mielessä. Erilaisia ruusuja on tullut ommeltua myös aiemmin ja nyt akkavallan lisääntyessä oli aivan ehdottomasti ommeltava jokaiselle suloiselle tyttärelleni oma ruusumekko - nyt voin samistella jokaisen kanssa vuorollaan!Omassa maxissani kaavana on Suuren käsityölehden 5-6/15 maximekko. Tein maxin kokoa pienempänä kuin normaalisti vaatteissa käytän, näin totesin edelliskesänä kaavaa käyttäessäni. Tietenkään en näin viikko sitten synnyttäneenä ole lähelläkään mittojani, mutta siinä toivossa, että joku päivä taas olen, uskalsin tehdä samalla koolla. 

Kankaaseen olen hurahtanut jo aikoja sitten, mutta nyt kankaiden yönä viimein lunastin sitä pätkän itselleni. 

Kädentiet ja pääntie on kantattu kääntäjällä.Loput kankaasta käytin esikoisen frillamekkoon. Ohjetta lueskelin Selian frillamekko-ohjeesta. Yläosan kaavana käytin Noshin paitakaavaa, jota tosin sain lyhentää noin kahdeksan senttiä ennen frillojen lisäämistä. Silti mekko on vähän reilu, mutta lapset kasvavat. 

Alaosaan liitin mustaa, kohtalaisen jämäkkää trikoota. Pääntie on kantattu. Pitäisi opetella tekemään rullapäärme, tässä versiossa helma on vielä käännetty.
Nuoremman neidin mekossa on samat kaavat. Tämä mekko ehti odottaa ompelupöydällä useamman kuukauden frilloja. Yläosan kangas on lopputilkku omasta ehta-kaavalla toteutetusta mekostani. Valkoinen ei ehkä ole taaperoystävällisin väri, mutta kankaan parina ehdoton.Tuorein perheenjäsenemme, pikkusisko, sai Jujunan bodymekkokaavalla 62 cm mekon mintun värisistä ruusuista. Ihan ei koko mekkoon tilkku riittänyt, joten takana on helmassa mustaa, kuten myös mekon bodyosa. Väittäisin kaavaa koon puolesta niukaksi, sillä ei tämä mitenkään jättikokoiselta näyttänyt 48 cm pitkän neidin päällä.
Vielä parit ruusut odottavat kankaina, yhdestä haaveissa mekko ristiäisiin. Imetysystävällistä kaavaa saa ehdottaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!