tiistai 7. maaliskuuta 2017

Simpukkakangas tilkkuja myöten


Tämä ihanan pehmeä simpukkakuosinen kangas huokuu kesän tuloa. Tippuuhan ränneistä jo vesi ja aurinko lämmittää, kesä tulee tosissaan! 

Ensin ajattelin tästä kankaasta kesämekkoa esikoiselle, olisihan se ihanan kevyt ja pehmeä, mutta valkoinen väri on touhukkaalla nelivuotiaallakin sen verran riski valinta, että päädyin käyttämään kankaan vauvanvaatteisiin.


Reilu 60 cm korkea, täysleveä kangas taipui ensimmäisenä Jujunan Niina-haalarin kaavalla koon 74 cm haalariksi. Sen verran kaavaa mukailin sopivammaksi, että hiharesorien sijaan kanttasin hihansuut ja kantin tein vinoon kohti lahjeresoria, käytännöllisempää näin.

Onneksi jemmoista löytyi pätkä ei-niin-kirkkaan oranssia, joka sopi äärimmäisen hyvin kankaan kanssa.Seuraavaksi loppupalasta valmistui Paapiin kaavakirjan kaavoilla 68 cm body. Sen verran tätäkin kaavaa muokkasin, että kanttasin myös vasemman etukappaleen alareunan taitteen sijaan. Tästä kuva alempana.

Vielä pikkupalan jäädessä tein lopusta nukelle peplumin. Siihen jouduin taakse laittamaan puolet helmaan yksiväristä oranssia. Tämä kaava löytyy Dobermamin blogista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!