maanantai 4. syyskuuta 2017

12 bodya keskosten Untuvapakkauksiin


Eräs kolmen ennenaikaisesti syntyneen vauvan äiti heräsi ajatuksiinsa, miten hienoa olisi ollut keskostensa syntyessä saada jostain helpolla ikäänkuin keskosille suunnattu äitiyspakkaus. Ajatuksista tekoihin ja Untuvapakkaus sai alkunsa. Facebookista löytyy pakkauksen nimellä ryhmä, jossa on jäseninä henkilöitä, jotka mahdollistavat tuon pakkauksen perheille, joihin on syntynyt tai tulee syntymään vauva ennenaikaisesti. Pakkaus koostuu joistain vaatteista, asusteista peitosta, mahdollisesti turvalonkerosta, jottei pienen tarvitsisi sairaalaelon jälkeen pukeutua liian suuriin vaatteisiin.

Pakkaus sisältää täysin hyväntekeväisyytenä tehtyjä vaatteita sekä käytettyjä lahjoituksia. Keskosen perhe voi tilata paketin ryhmän ylläpitäjältä postikuluja vastaan.

Halusin kantaa oman korteni kekoon tähän hienoon kamppanjaan ja ompelin 12 44 cm bodya käyttäen Jujunan vauvakaavapaketin Nelli-bodykaavaa sekä Paapiin kaavakirja lapsille -teoksen Nuppu-kaavaa samaisessa koossa. Näitä kahta kaavaa samalla verratessa toisiinsa voin samalla todeta, että leveys kaavoissa on hyvin sama, Nuppu hitusen kapeampi. Jujunan kaava on etukappaleen haaralta muutaman sentin pidempi kuin taas Paapiin kaavassa hihat ovat muutaman sentin pidemmät.


Ompelin kuusi luonnonvalkeaa bodya Jujunan Nellin mukaisesti:


Kolme värillistä tilkuista Paapiin Nupulla:


Ja kolme valkeaa Jujunan Nellillä. On syytä huomata, että näissä kahdessa kaavassa kietaisut menevät eri puolille. 


Kyllä kantinkääntäjä on onni kietaisubodeja ommellessa.

Onnea pienten ihmeiden elämään ♡


1 kommentti:

  1. Ihanat bodyt, kaunis ajatus ja tarpeellinen paketti ihan varmasti! Meille syntyi 2012 kolme pikkukeskosta (painoivat reilu 500g) ja pitkään oli vaatteet isoja. Ei ollut aikaa juosta kaupoilla kun oli vauvat sairaalassa, sisko vasta 1,5-vuotias ja koti ja koirakin hoidettavana. Lahjana saimme mekin jotain pientä ja suloista ihanilta ihmisiltä, mutta kokonainen paketti on varmasti tarpeen. Pojat oli lähes vuoden (ja reilusti ylikin) ennenkuin isoa osaa äitiyspakkauksen vaatteista pääsi käyttämään :D
    T. Riikka

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!