perjantai 22. syyskuuta 2017

Jonsukat ja virkattu pöllöpapukaija


Syksy on selvästi täällä taas, sillä neuloin täysin vapaaehtoisesti, ilman huutavaa tarvetta villasukat. Kesällä minua ei neulota yhtään, silloin onmellaan ja virkataan, mutta nyt koukku tuntuu vaihtuvan puikkoihin ja puuvillalangat villaisiin.

Olen jo kauan ihastellut monenlaisia "Jonsukkia", joita Facebookin Voihan villasukka - ja Villasukkarakkautta-ryhmä vilisee valtoimenaan. Jonsukat ovat siis mustavalkokirjoneulevartiset sukat, joiden jalkapöytä on raidoitettu. Valepalmikkoresori, kantapää ja kärki ovat tehostevärillä, jota yleensä löytyy varresta sydäminä ja yhtenä raitana jalkapöydältä. Minulta sydämet jäivät tekemättä, kun lila oli niin tummaa eikä kuvio minusta päässyt etuoikeuksiinsa. Toki näistäkin malleista on monenlaisia muunnoksia malleineen ja väriyhdistelmineen. Pakko kyllä sanoa, että hyvin ovat koukuttavat, eivätkä taatusti jääneet ainoiksi.

Sukissa on puikollaan 10 silmukkaa eli yhteensä 40 silmukkaa, jalkapöydällä yhdeksän puikollaan. Käyttäjä kaksi ja puoli vuotias, jalan koko noin 24.
Adlibriksestä tilasin puuvillalankaa (Cotton), enkä voi kuin huokailla, kuinka ihanan silkkistä tämä lanka onkaan! Siitä sitten oman pään mukaan lähdin virkkaamaan pöllöä, mutta ainakin omaan silmään kovin papukaijamainen se on. Silmät ja nokka ovat Dropsin Parisin jämiä. 

Sisällä linnussa on Kinderin sisus, jossa riisiä. Nyöri löytyy, jotta linnun saa lentämään ja testaajan käsissä meno olikin varsin hurjaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!