perjantai 26. helmikuuta 2021

Nelossynttärit

Viime viikonloppuna vietettiin kummipojan ja hänen kolmen sisaruksensa syntymäpäiviä - hyvin koronamaisesti toki, eikä muita vieraita ollut paikalla. 


Kummipoika, ihana iso pieni hurmuri, täytti jo komeat kuusivuotta. Olin jo aiemmin luvannut hänelle lahjaksi softselltakin, joten nyt oli aina lunastaa tuo lupaus. Sopiva kangas löytyi Majapuulta, malli on Jujunan takkikaavoista. Tein tämän takin taskuttomana. Takin teko sujui niin pitkään hyvin, kunnes neula katkesi, eikä seuraava neula toiminutkaan ongelmitta softsellillä. Onneksi jemmasta löytyi vielä paksuja neuloja. 


Takissa on keltainen trikoovuori. Laitoin hihansuihin reilunmittaiset resorit, jotta takki menisi jopa tuplakokoisena. 


Lisäksi tein käsistään kätevälle pojulle työkalupaidan, jonka trikoo on Kankaiselta. Mukaan lähti myös teemaan sopivasti työkaluja. 


Paidan pääntie ja hihansuut on kantattu peittarilla kääntäjää käyttäen. 


8- ja 9-vuotiaat neidit saivat neulotut solmupannat. Mukaan virkkasin kirjanmerkit, joista toinen neiti sai pupun ja toinen hiiren. 


Yksivuotias sai lahjaksi mekko- ja legginsisetin. Mekossa on tuplahelma, leveyttä sen verran, mitä kangasta riitti. Mekon trikoona on Paapii. Tein hihoihin samasta kankaasta resorit, jotta mekkoa voisi käyttää tuplakoon, kuten legginsejäkin. Legginsien kangas on muistaakseni Kangaskapinalta. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!