maanantai 22. maaliskuuta 2021

Anemonea ja Babushka rosesia jumppavermeisiin

Pitkään - oikeasti pitkään - olen haaveillut ompelevani itselleni urheilutrikoot. Kankaat niihin hankin pari, kolme, max neljä vuotta sitten Kankaiden yönä. Projekti kaatui kuitenkin siihen, etten löytänyt sopivaa kaavaa. Lopulta Ommellisen lycrista valmistui jo uusi uikkari ja bikinitkin. 


Kun Ottobte 2/21 kolahti laatikkoon, voi sitä onnen päivää! Kyseisessä lehdessä oli juuri visioni mukainen kaava trikoisiin. Ompelinkin itselleni trikoot ko. kaavalla Ommellisen Anemonesta, eikä näihin tarvinnut tehdä mitään muutoksia. Samaan syssyyn tein myös joogatopin, johon tein pieniä muutoksia. 


Trikoissa on korkea vyötärökaitale, joka omaan makuuni on ehkä turhankin korkea, mutta taitettuna täydellinen. Näin ensitestauksella kappale istui varsin hyvin ja kesti menossa mukana sekä suorana että taitettuna. 


Toppiin tein etukappaleen kaksinkertaisena lycrasta. Kädentiet ja pääntien kanttasin samalla kankaalla ja tikkasin peitetikillä. Helmaan kiinnitin peitetikillä bokserikuminauhaa. 


Ylemmässä kuvassa kaitale on taitettuna, alemmassa suorana. 


Toisena kokeilin Ommellisen Babushka rosesia Kotilieden Käsityölehden 2/21 numeron taskullisiin legginseihin. 


Näissä toisen lahkeen sauma pääsi vähän vetämään, mutta koska se ei käytössä näy, en lähtenyt purkamaan. Sovitin näitä lahkeen kasauksen jälkeen ja jouduinkin kaventamaan housuja reilusti. Koot ovat siis tosi reilut, varsinkin pohkeesta. 


Näissä vyötäröllä on leveä kuminauha ja toisessa sivussa tasku. Näitä täytyy kyllä kokeilla collegestakin. Seuraaviin treeniversioihin fiksaan vyötärön Ottobren mallin mukaiseksi. 


Kangasta olikin uikkariprojektin jäljiltä sen verran rajallisesti, että jouduin uhmaaman langansuuntia, jotta sain housut yhdestä kankaasta. 


Mutta hyvin nämäkin toimivat koekäytön. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!