lauantai 6. maaliskuuta 2021

Vauvan vaatteita

Vauvanvaatteita on huippu mukavaa ommella. On myös kiva, miten niihin saa käytettyä isoja ja pienempiäkin tilkkuja, jolloin söpöt kuosit pääsevät käyttöön kivoina yhdistelminäkin ja väheneehän tällä tapaa kangasjätteetkin. 

Oma tilkkulaatikkoni on kyllä loputon suo. Olen välillä lahjoittanut paloja esimerkiksi keskosvaatteiden ompeluun, sillä enää ei oma aikani ole riittänyt niiden valmistamiseen. Toisaalta, kun asian taas nostaa esille, houkutus repäistä joku hyväntekeväisyyspaketti, on varsin suuri. 


Tämä setti minua pyydettiin tekemään eräälle pikkuiselle neidille lahjaksi. Prinsessakangas on aikoinaan Kangaskapinalta, pilkun muistelen olleen jopa Noshia, mutten ole aivan varma. Bodyn kaava on Jujunan Nooa ja housut omaa kaavaa. 


Toiselle pikkuneidille minua pyydettiin ompelemaan rotinabody, johon kankaaksi valikoitui Nappinjan leopardikuosi. Mustat resorikantit tuovat kivasti ryhtiä bodyyn. 


Myö tämä body on ommeltu Jujunan Nooalla. Minulla on lisenssi ko. vauvankaavapakettiin, tämä body kaava on kyllä kaikista paras. Pieniä muutoksia tosin teen kaavaan, niin kaava ainakin meillä toimi parhaiten aikoinaan. 


Leopardin lopun ompelin keskimmäiselle rusettipannaksi. Hän vei samistelusolmupannan bestikselleen. Näillä tekstiilikaksosilla samistelu onkin aika kuva juttu. 


Eräälle pienelle poikavauvalle minua puolestaan pyydettiin ompelemaan tämä konebody. Musta resorikantti sopii tähän kuin nenä päähän. Myös tämä trikoo on Nappinjalta. 


Kummin nuorinta murusta nähdessä olen vienyt hälle silloin tällöin pehmeitä paketteja. Viime kerroilla tilkkulaatikosta on valmistunut hälle kolme bodya. 


Taida designin ötökkätrikooseen yhdistin pehmeää, vihreää trikoota. 


Bellabitiltä ostettuun konekuosiin yhdistin punaista trikoota. 


Lalialta (muistaakseni...) tilkkulaatikkoon jääneestä palasta ompelin harmaaseen yhdistäen bodyn, jonka pääntielle en enää laittanut nepparia, mutta suurensin pääntietä hieman. Täytyykin kysellä, onko tämä osoittautunut minkälaiseksi käytössä. 

Mukaan tein myös raitalegginsit. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!